Yésaya 15:1-9

  • Berita penghukuman kanggo Moab (1-9)

15  Berita penghukuman kanggo Moab:+ Mung sewengi waé, kutha Ar-Moab+ dihancurké,Mula dadi sepi. Mung sewengi waé, kutha Kir-Moab+ dihancurké,Mula dadi sepi.   Wong-wong* nangis lan lunga ing Bait lan ing Dibon,+Yaiku panggonan sing dhuwur. Wong Moab padha nangisi Nébo+ lan Médéba.+ Sirahé digundhuli,+ lan jénggoté dicukur.+   Ing dalan, wong-wong kuwi padha nganggo kain goni. Ing atap omah lan ing lapangan,Wong-wong kuwi padha nangis nggero-nggero.+   Wong Hésbon lan wong Éléalé+ padha nangis. Swara tangisané nganti tekan Yahaz.+ Kuwi sebabé para prajurité Moab terus bengok-bengok. Kabèh wong Moab padha wedi.   Atiku sedhih merga Moab. Wong Moab padha mlayu nganti tekan Zoar+ lan Églat-syèlisia.+ Wong-wong kuwi padha nangis pas munggah ing Luhit. Pas mlaku menyang Horonaim, wong-wong kuwi padha nangis merga kena bencana.+   Banyu ing Nimrim dadi asat. Suket ijo padha garing. Suketé padha mati, lan ora ana manèh suket sing ijo.   Mula, wong-wong kuwi nggawa barang lan hartané sing isih ana. Terus, wong-wong kuwi nyabrang ing lembah* sing ana wit-witané.*   Swara tangisané tekan kabèh dhaérah ing Moab.+ Swara tangisané tekan Églaim. Swara tangisané tekan Béèr-èlim.   Mata air ing Dimon kebak getih,Ning Gusti Allah bakal nambahi bencana kanggo ngukum Dimon: Wong Moab lan wong liyané sing isih uripBakal diserang singa.+

Katrangan Tambahan

Lit.: ”Dhèwèké”.
Utawa ”wadi”.
Ing basa Ibrani, kuwi maksudé wit sing biasa thukul ing pinggir kali ing Timur Tengah. Ing basa Inggris, kuwi disebut ”Poplar”.