Yésaya 11:1-16

  • Cabang saka Isai bakal adil wektu mréntah (1-10)

    • Serigala bakal dolan bareng karo anak domba (6)

    • Pengetahuan soal Yéhuwah bakal ngebaki bumi (9)

  • Sing slamet bakal diklumpukké manèh (11-16)

11  Ana cabang+ sing bakal metu saka bonggolé Isai,+Lan tunas sing thukul+ saka akaré bakal metu buahé.   Dhèwèké bakal nampa roh suciné Yéhuwah.+ Kuwi sebabé dhèwèké bakal dadi wicaksana,+Nduwé pemahaman sing apik, isa mènèhi naséhat sing apik, nduwé kuwasa,+Nduwé pengetahuan sing akèh, lan wedi marang* Yéhuwah.   Dhèwèké seneng banget merga nduwé rasa wedi marang* Yéhuwah.+ Dhèwèké ora bakal ngadili mung manut apa sing kétokLan ora bakal nyenèni mung manut apa kandhané wong.+   Dhèwèké adil wektu ngadili wong cilik. Dhèwèké nindakké apa sing adil kanggo nglindhungi wong sing rendah hati ing bumi. Omongané bakal kaya tongkat sing digunakké kanggo nggebug bumi.+ Dhèwèké bakal ngukum mati wong jahat nganggo omongané.*+   Keadilan* bakal dadi kaya sabuk ing pinggangé,Lan kesetiaan ya bakal dadi kaya sabuk ing pinggangé.+   Serigala bakal dolan bareng karo anak domba.+ Macan tutul bakal turonan karo anak kambing. Anak sapi bakal dolan bareng karo singa* lan kéwan sing lemu.*+ Kabèh kéwan kuwi bakal dipimpin karo bocah cilik.   Sapi bakal mangan bareng karo beruang,Lan anak-anaké bakal turonan bareng. Singa bakal mangan suket kaya sapi.+   Bocah cilik sing isih nyusu bakal dolanan ing cedhaké sarang ula kobra,Lan bocah cilik* bakal nglebokké tangané ing bolongané ula beracun.   Ora ana sing bakal nyebabké cilaka utawa nggawé rusak+ Ing kabèh wilayahé gunung-Ku sing suci,+Merga pengetahuan soal Yéhuwah bakal ngebaki bumiKaya banyu sing ngebaki laut.+ 10  Pas kuwi, ana wong saka keturunané* Isai+ sing bakal teka lan dadi tandha* kanggo bangsa-bangsa.+ Bangsa-bangsa bakal njaluk tuntunané,*+ Lan panggonané* bakal dadi mulya. 11  Pas kuwi, Yéhuwah bakal nduduhké kuwasané pisan manèh kanggo ngumpulké umaté sing slamet saka Asiria,+ Mesir,+ Patros,+ Kus,+ Élam,+ Syinar,* Hamat, lan saka pulau-pulau sing ana ing laut.+ 12  Dhèwèké bakal mènèhi tandha* kanggo bangsa-bangsa lan ngumpulké wong Israèl sing mencar-mencar,+ lan Dhèwèké bakal ngumpulké wong Yéhuda sing mencar-mencar ing bumi.+ 13  Éfraim ora bakal iri manèh,+Lan wong-wong sing mungsuhi Yéhuda ora bakal ana manèh. Éfraim ora bakal iri karo Yéhuda,Lan Yéhuda ya ora bakal mungsuhi Éfraim.+ 14  Wong-wong kuwi bakal nyerang wilayah kulon, yaiku lèrèngé* Filistin. Wong-wong kuwi bareng-bareng ngrampas barangé wong saka Wétan. Wong-wong kuwi bakal ngalahké* wong Édom+ lan wong Moab,+Lan wong Ammon bakal manut karo wong-wong kuwi.+ 15  Yéhuwah bakal mbelah* pantai Mesir+Lan ngarahké tangané ing Kali Éfrat.+ Dhèwèké bakal nggawé pitu aliran banyuné kena angin panas,Bèn wong-wong isa nyabrang nganggo sandhalé. 16  Bakal ana dalan gedhé+ kanggo umaté sing isih urip bèn isa bébas saka Asiria,+Kaya wektu Israèl metu saka Mesir.

Katrangan Tambahan

Lit.: ”nganggo napas saka lambéné”.
Utawa ”Apa sing bener”.
Utawa ”singa enom sing rambuté dawa”.
Utawa mungkin ”Anak sapi bakal mangan bareng karo singa”.
Utawa ”bocah sing ora nyusu ibuné manèh”.
Lit.: ”akaré”.
Utawa ”dadi cagak sing dienggo tandha”.
Utawa ”bakal nggolèki dhèwèké”.
Utawa ”panggonan istirahaté”.
Yaiku Babilonia.
Utawa ”mènèhi cagak sing dienggo tandha”.
Lit.: ”pundhaké”.
Utawa ”nguwasani”.
Utawa mungkin ”bakal nggawé garing”.