Danièl 12:1-13

  • ”Akhir jaman” lan sakwisé kuwi (1-13)

    • Mikhaèl bakal tumindak (1)

    • Wong-wong sing nduwé pemahaman bakal bersinar (3)

    • Pengetahuan sing bener bakal saya akèh (4)

    • Danièl bakal nampa bagéané (13)

12  ”Wektu kuwi Mikhaèl*+ bakal tumindak.* Dhèwèké kuwi pemimpin agung+ sing mbéla bangsamu. Terus, bakal ana wektu sing susah sing durung tau kelakon kèt anané bangsa-bangsa nganti tekan wektu kuwi. Wektu kuwi, bangsamu bakal slamet,+ yaiku sapa waé sing jenengé ditulis ing bukuné Gusti Allah.+  Akèh wong sing wis mati bakal tangi. Ana sing bakal urip saklawasé, ning ya ana sing bakal diisin-isinké lan dirèmèhké saklawasé.  ”Wong-wong sing nduwé pemahaman bakal bersinar kaya langit sing padhang. Wong-wong sing mbantu akèh wong nindakké sing bener bakal bersinar saklawasé kaya bintang.  ”Ning kowé, Danièl, omongan iki aja mbok critakké marang wong liya, lan sègelen buku kuwi nganti akhir jaman.+ Akèh sing bakal nliti buku kuwi, lan pengetahuan sing bener bakal saya akèh.”+  Terus, aku, Danièl, ndelok ana wong loro liyané sing lagi ngadeg ing pinggir kali. Sing siji ing sisih kéné, sijiné ing sisih kana.+  Salah siji saka antarané wong loro kuwi takon marang wong lanang sing nganggo klambi linèn,+ yaiku sing ana ing ndhuwur banyu kali kuwi, ”Kapan ya rampungé peristiwa-peristiwa sing luar biasa kuwi?”  Terus, aku krungu swarané wong lanang sing nganggo klambi linèn, yaiku sing ana ing ndhuwur banyu kali mau. Dhèwèké ngangkat tangané tengen lan kiwa marang langit lan sumpah demi Gusti Allah sing urip saklawasé.+ Dhèwèké kandha, ”Kuwi bakal kelakon ing wektu sing wis ditentokké, yaiku setaun, rong taun, lan setengah taun.* Sakwisé kekuwatané wong-wong suci dihancurké,+ kuwi kabèh bakal rampung.”  Aku krungu kabèh kuwi, ning aku ora ngerti artiné.+ Mula aku takon, ”Terus, mengko akhiré piyé?”  Bar kuwi dhèwèké kandha, ”Lungaa Danièl, merga omongan iki ora éntuk dicritakké marang wong liya lan kudu disègel nganti akhir jaman.+ 10  Akèh wong bakal ngupaya bèn uripé suci, resik, lan wong-wong kuwi bakal digawé murni.+ Wong jahat bakal nindakké sing jahat, lan ora ana wong jahat sing bakal ngerti perkara-perkara iki. Ning, wong sing nduwé pemahaman bakal ngerti.+ 11  ”Kèt persembahan sing diwènèhké+ saben dina kuwi diendhegké lan perkara sing njijiki sing nyebabké kehancuran kuwi didèlèhké,+ bakal ana 1.290 dina. 12  ”Wong sing bahagia kuwi wong sing terus ngentèni* nganti 1.335 dina kuwi rampung. 13  ”Ning kowé, Danièl, tetepa setya nganti akhir. Kowé bakal istirahat, ning kowé bakal tangi kanggo nampa bagéanmu* ing akhir jaman.”+

Katrangan Tambahan

Artiné ”Sapa sing Kaya Gusti Allah?”
Lit.: ”ngadeg”.
Lit.: ”sak mangsa, rong mangsa, lan setengah mangsa”. Maksudé, telu setengah mangsa.
Utawa ”sing ngarep-arep tenanan”.
Utawa ”upahmu”.