1 Korintus 5:1-13

  • Masalah soal hubungan sèks sing ora pantes (1-5)

  • Ragi sithik isa nyebar ing kabèh adonan (6-8)

  • Wong sing jahat kudu disingkirké (9-13)

5  Aku krungu nèk ing antaramu ana wong lanang sing nindakké hubungan sèks sing ora pantes.*+ Dhèwèké ngepèk bojoné bapaké.+ Hubungan sèks sing ora pantes kaya ngono kuwi malah durung tau kelakon ing antarané bangsa-bangsa.  Ning, kowé malah bangga merga kuwi. Kuduné kowé sedhih+ lan nyingkirké wong sing nindakké dosa kuwi saka antaramu.+  Senajan aku ora ana ing kana, aku mikirké keadaanmu, lan aku wis ngadili wong sing nindakké dosa kuwi kaya nèk aku ana ing kana.  Aku, sing diwènèhi wewenang saka Yésus Gustiné awaké dhéwé, mikirké kowé wektu kowé ngumpul nganggo jenengé Yésus Gustiné awaké dhéwé. Mula, nganggo jenengé Yésus,  kowé kudu nyerahké wong kuwi marang Sétan+ bèn dhèwèké ora mènèhi pengaruh sing èlèk kanggo jemaat. Dadi, jemaat isa tetep nduwé sikap sing bener pas Yésus Kristus Gustiné awaké dhéwé teka.+  Kowé ora pantes bangga merga kuwi. Apa kowé ora ngerti nèk ragi sithik isa nyebar ing kabèh adonan?*+  Singkirna ragi kuwi bèn kowé dadi adonan sing anyar. Kowé kuwi kaya adonan sing ora ana raginé merga Kristus, Anak Domba Paskahé awaké dhéwé,+ wis dikorbanké.+  Mula, pas perayaan sakwisé Paskah, awaké dhéwé kudu mangan roti sing ora ana raginé, sing nglambangké apa sing apik lan bener, lan aja nggunakké ragi sing lawas utawa ragi sing nglambangké dosa lan tumindak jahat.+  Ing suratku, aku ngandhani kowé bèn mandheg bergaul karo wong sing nindakké hubungan sèks sing ora pantes.* 10  Sing tak maksud kuwi dudu bener-bener misah saka kabèh wong ing donya iki sing nindakké hubungan sèks sing ora pantes,*+ wong sing srakah, wong sing ngrampok, lan wong sing nyembah brahala. Merga nèk kaya ngono, kowé kudu metu saka donya iki.+ 11  Tapi, saiki ing suratku, aku ngandhani kowé bèn mandheg bergaul+ karo sedulur seiman sing nindakké hubungan sèks sing ora pantes,* sing srakah,+ sing nyembah brahala, sing seneng ngrèmèhké,* sing seneng mabuk,+ utawa sing ngrampok.+ Malah, aja mangan bareng karo wong sing kaya ngono kuwi. 12  Ngadili wong ing njaba jemaat kuwi kan dudu urusanku, ta? Kuduné kowé ngadili wong-wong sing ana ing jemaat, 13  lan Gusti Allah sing bakal ngadili wong-wong ing njaba jemaat.+ Kitab Suci kandha, ”Singkirna wong sing jahat kuwi saka antaramu.”+

Katrangan Tambahan

Yunani: porneia. Deloken Daftar Istilah.
Utawa ”isa nggawé kabèh adonan dadi ngembang”.
Utawa ”sing omongané kasar”.