Éfésus 6:1-24

  • Naséhat kanggo bocah-bocah lan wong tuwa (1-4)

  • Naséhat kanggo budhak lan majikan (5-9)

  • Kabèh perlengkapan perang saka Gusti Allah (10-20)

  • Salam penutup (21-24)

6  Bocah-bocah, kowé kudu manut karo wong tuwamu+ kaya sing dikarepké Gusti, merga kuwi sing bener kanggoné Gusti Allah.  ”Kowé kudu ngajèni bapakmu lan ibumu,”+ kuwi préntah pertama sing diwènèhké bareng karo janji iki:  ”Bèn uripmu kepénak* lan umurmu dawa ing bumi.”  Bapak-bapak, aja nggawé anak-anakmu lara ati.+ Ning, kowé kudu ndhidhik anakmu+ sesuai karo pathokan lan petunjuké Yéhuwah.*+  Budhak-budhak, kowé kudu manut karo majikanmu sing ana ing bumi.+ Kowé kudu ngajèni lan wedi karo majikanmu saktulusé atimu kaya karo Kristus,  ora mung pas ana sing ndelok merga péngin nyenengké manungsa.+ Ning, kowé kudu manut merga kowé kuwi budhaké Kristus sing nindakké karepé Gusti Allah saktulusé atimu.+  Kowé kudu réla nglayani majikanmu kaya nglayani Yéhuwah,*+ dudu manungsa.  Kowé ngerti nèk budhak utawa wong sing bébas bakal padha-padha nampa upah saka Yéhuwah*+ sesuai karo tumindaké sing apik.  Kowé sing dadi majikan, kowé ya kudu nindakké sing padha marang budhak-budhakmu. Aja ngancam budhak-budhakmu merga kowé ngerti nèk kowé lan budhak-budhakmu nduwé Majikan ing swarga,+ lan Dhèwèké ora seneng mbédak-bédakké wong. 10  Sing terakhir, muga-muga Gusti mènèhi kowé kekuwatan+ merga kekuwatané kuwi gedhé banget. 11  Kowé kudu nganggo kabèh perlengkapan perang+ saka Gusti Allah bèn kowé isa terus kuwat wektu nglawan siasat liciké Iblis. 12  Awaké dhéwé ora berjuang*+ nglawan manungsa, ning nglawan roh-roh jahat+ ing swarga sing mréntah lan nguwasani donya sing peteng iki. 13  Kuwi sebabé, kowé kudu nganggo kabèh perlengkapan perang saka Gusti Allah+ bèn isa nglawan serangané mungsuh ing jaman sing jahat. Terus, sakwisé kowé rampung nyiapké kabèh kuwi, kowé isa terus kuwat. 14  Mula, kowé kudu terus kuwat. Kowé kudu nganggo sabuk yaiku apa sing bener,+ nganggo tutup dhadha yaiku tumindak sing bener,+ 15  lan nganggo sepatu bèn kowé siap martakké kabar apik sing nggawé ayem.+ 16  Sakliyané kuwi, kowé kudu nggawa tamèng gedhé yaiku iman+ bèn kowé isa matèni kabèh panah geni saka Sétan.*+ 17  Kowé kudu nganggo topi wesi yaiku harapan+ nèk bakal dislametké Gusti Allah. Kowé ya kudu nggunakké pedhang saka roh suci* yaiku omongané Gusti Allah.+ 18  Nganggo donga sing béda-béda,*+ kowé kudu terus ndonga nganggo tuntunané roh suci+ ing saben kesempatan. Kowé kudu terus jaga-jaga lan ndonga kanggo kepentingané kabèh wong suci. 19  Tulung aku ya didongakké, bèn wektu aku ngomong, aku isa kendel martakké rahasia suci soal kabar apik.+ 20  Gusti Allah sing ngutus aku kanggo martakké kabar apik.+ Kuwi sebabé aku diranté kaya ngéné. Dadi, dongakna aku bèn aku isa kendel martakké kabar apik, kaya sing pancèn kudu tak tindakké. 21  Tikhikus,+ sedulur sing ditresnani lan sing setya ngabdi marang Gusti, bakal ngandhani kowé soal kegiatan lan keadaanku.+ 22  Aku ngutus dhèwèké marani kowé bèn dhèwèké isa ngandhani kowé soal keadaanku. Dhèwèké ya bakal menghibur kowé. 23  Muga-muga Gusti Allah, Bapaké awaké dhéwé, lan Gusti Yésus Kristus nggawé para sedulur ngrasa ayem, nduwé katresnan, lan nduwé iman. 24  Muga-muga Gusti Allah apikan banget karo kabèh wong sing bener-bener nresnani Yésus Kristus Gustiné awaké dhéwé.

Katrangan Tambahan

Utawa ”makmur”.
Deloken Lamp. A5.
Deloken Lamp. A5.
Deloken Lamp. A5.
Lit.: ”ora gelut”.
Lit.: ”si jahat”.
Lit.: ”pedhang roh”.
Lit.: ”Nganggo saben bentuk donga”.