1 Timotius 2:1-15

  • Donga kanggo kabèh wong (1-7)

    • Gusti Allah siji, lan perantara siji (5)

    • Tebusan (6)

  • Tuntunan kanggo wong lanang lan wong wadon (8-15)

    • Nganggo klambi sing sedherhana (9, 10)

2  Sing sepisanan, aku njaluk supaya panyuwun, donga, penjaluk kanggo wong liya, uga ucapan sokur diucapké demi kabèh wong,  demi raja-raja lan kabèh panguwasa,* supaya kita isa urip kanthi tenang lan tentrem, isa ngabdi marang Gusti Allah kanthi saktulusé ati, uga nindakké kabèh perkara kanthi tenanan.*  Iki apik lan nyenengké ing ngarsané Gusti Allah, Juru Slamet kita,  sing ngersakké supaya kabèh wong dislametké lan nduwé pangertèn sing trep bab apa sing bener.  Ana Gusti Allah siji, lan perantara siji antarané Gusti Allah lan manungsa, yaiku sawijiné manungsa, Kristus Yésus,  sing ngurbanké uripé dadi tebusan* kanggo kabèh wong. Kuwi kesaksian sing bakal diwènèhké ing wektu sing ditemtokké.  Aku dilantik dadi penginjil lan rasul kanggo mènèhi kesaksian bab kuwi. Aku dadi guruné bangsa-bangsa liya kanggo mulang bab iman lan apa sing bener. Apa sing tak omongké iki bener, aku ora ngapusi.  Mula, aku péngin supaya ing saben panggonan, wong-wong lanang terus ndonga, ngangkat tangané sing suci, tanpa nesu utawa padu.  Semono uga, wong-wong wadon kudu dandan nganggo klambi sing pantes,* kanthi sedherhana,* lan nduwé pertimbangan sing apik,* gaya rambuté ora anèh-anèh lan ora nganggo emas, mutiara, utawa klambi sing larang banget, 10  nanging kudu ndandani awaké nganggo tumindak sing apik, kaya sak pantesé wong wadon sing ngaku ngabdi marang Gusti Allah. 11  Wektu sinau,* wong wadon kudu tetep meneng* lan bener-bener tundhuk karo wong lanang. 12  Aku ora ngijinké wong wadon mulang utawa nguwasani wong lanang. Nanging, dhèwèké kudu tetep meneng.* 13  Sebab, Adam digawé luwih dhisik, bar kuwi lagi Hawa. 14  Apa manèh, Adam ora kapusan, nanging wong wadon kuwi sing bener-bener kapusan banjur nglanggar préntahé Gusti Allah. 15  Senajan ngono, wong wadon bakal tetep aman nèk nglairké anak, angger wong wadon mau* tetep nduwé iman, katresnan, tetep suci, lan nduwé pertimbangan sing apik.*

Katrangan Tambahan

Utawa ”kabèh wong sing nduwé kedudukan dhuwur”.
Utawa ”kanthi serius”.
Maksudé, rega sing padha karo apa sing ilang.
Utawa ”sing ngajèni”.
Utawa ”kanthi prasaja”.
Utawa ”nduwé pikiran sing séhat”.
Maksudé, sinau ing jemaat.
Utawa ”tenang”.
Utawa ”tenang”.
Lit.: ”wong-wong kuwi”.
Utawa ”nduwé pikiran sing séhat”.