Langsung mlebu

Apa iki Dirancang?

Kéwan ing Darat

Ékolokasi Kelelawar​—Apa Iki Dirancang?

Apa mungkin kéwan isa ”ndelok” senajan ora nganggo mata?

Lendiré Siput Telanjang Isa Dadi Lém sing Kuwat

Lém sing niru lendiré siput telanjang digunakké para ahli bedah wektu operasi, lan kuwi nggantèni jaitan lan stèples.

Kéwan ing Banyu

Kulit Hiu​—Apa Iki Dirancang?

Piyé rancangan kulit hiu isa nggawé parasit-parasit ora nèmplèk?

Buntuté Kuda Laut

Para peneliti péngin niru buntuté kuda laut kanggo nggawé robot sing luwih canggih.

Manuk-Manuk

Carané Manuk Gannet Nyelem​—Apa Iki Dirancang?

Piyé manuk gannet ora cedera, padahal pas nabrak banyu, kekuwatan tabrakané kuwi luwih saka ping 20 gaya gravitasi?

Wernané Manuk sing Ora Bakal Pudar

Para ilmuwan péngin niru struktur wuluné manuk kanggo nggawé cat sing ora bakal pudar lan kain sing wernané isa kétok anyar terus.

Sayapé Burung Hantu

Para ilmuwan péngin niru wulu ing sayapé burung hantu kanggo nggawé lapisané kincir angin bèn swara kincir anginé luwih alon.

Serangga

Carané Lebah Bumblebee Mabur—Apa Iki Dirancang?

Apa sebabé lebah kuwi isa mabur luwih apik ketimbang pilot sing nduwé akèh pengalaman?

Piyé Carané Semut Ngatasi Kemacetan?

Semut isa ngatasi kemacetan. Piyé carané?

Tanduran

Kulit Jeruk Bali sing Tahan Benturan​—Apa Iki Dirancang?

Apa sing pengin ditiru karo para ilmuwan saka rancangan kulit jeruk bali sing tahan benturan?