Langsung ke konten

Langsung ke menu sekunder

Seksi-Seksi Yehuwah

Jawa Timur

Apa sing Ndadekna Kluwarga Isa Ayem Tentrem?

Apa sing Ndadekna Kluwarga Isa Ayem Tentrem?

Nurut Sampeyan, apa . . .

  • tresna?

  • dhuwit?

  • liyane?

 KITAB SUCI NGOMONG APA

’Luwih beja wong sing gelem ngrungokna lan nglakokna tuntunane Gusti Allah.’—Lukas 11:28, Basa Jawa Suriname.

GUNANE GAWE SAMPEYAN

Sampeyan isa nemokna katresnan sing temenan.—Efesus 5:28, 29.

Sak kluwarga padha ngajeni siji karo liyane.—Efesus 5:33.

Kluwarga isa urip ayem tentrem.Markus 10:6-9.

 APA AWAKE DHEWE ISA PERCAYA ISINE KITAB SUCI?

Isa. Paling tithik ana loro alesan:

  • Gusti Allah iku sing nggawe kluwarga. Kitab Suci kandha lek Gusti Allah sing nggawe wong lanang lan wong wedhok, maringunu didadekna kluwarga. (Purwaning Dumadi 2:18-24) Dadi, kluwarga iku ana merga Gusti Allah sing nggawe. Opoʼo ngerteni iki penting gawe awake dhewe?

    Bayangna: Sampeyan mangan rawon sing enak lan kepengin weruh apa resep’e, Sampeyan takon nang sapa? Ya mesthi nang wong sing masak, ta?

    Padha lek Sampeyan pengen weruh resep’e urip sing ayem lan tentrem, awake dhewe kudu takon nang Gusti Yehuwah sing nggawe kluwarga.

  • Gusti Allah ngopeni Sampeyan. Kudune kabeh kluwarga njaluk tuntunane Gusti Allah teka Kitab Suci. Opo’o? Mergane Gusti Allah sing ”ngopeni kowe kabeh”. (1 Petrus 5:6, 7) Gusti Allah pengin sing paling apik gawe Sampeyan lan tuntunane iku mesthi manjur!—Wulang Bebasan 3:5, 6; Yesaya 48:17, 18.

 GAWE DIPIKIR

Yok opo carane ben isa dadi bojo utawa wong tuwa sing apik?

Kitab Suci njawab pitakon iku nang

EFESUS 5:1, 2 lan KOLOSE 3:18-21.