Langsung ke konten

Langsung ke menu sekunder

Seksi-Seksi Yehuwah

Jawa Timur

Apa Alkitab Iku?

Apa Alkitab Iku?

Nurut Sampeyan, apa iku . . .

  • mek gawe wong Kristen?

  • ora asli maneh?

  • Omongane Gusti Allah?

 KITAB SUCI NGOMONG APA

’Kabeh isine Kitab Suci iku teka pikirane Gusti Allah.’—2 Timoteus 3:16, Basa Jawa Suriname.

GUNANE GAWE SAMPEYAN

Oleh jawaban sing nglegakna ati gawe pitakon apa wae.—Wulang Bebasan 2:1-5.

Oleh tuntunan sing isa dipercaya kanggo urip sak ben dina.—Jabur 119:105.

Duwe pengarepan sing pasti kanggo mbesuk.—Rum 15:4.

 APA AWAKE DHEWE ISA PERCAYA ISINE KITAB SUCI?

Isa. Paling tithik ana telu alesan:

  • Kabeh isine nyambung. Kitab Suci ditulis karo 40 wong sing beda-beda lan suwene 1.600 taun, tapi isine nyambung lan intine mek siji.

  • Sejarahe jujur. Ahli sejarah biasane nutup-nutupi apa sing elek teka bangsane. Beda karo sing nulis Kitab Suci sing blak-blakan lek nyritakna salahe dhewe lan bangsane.—2 Babad 36:15, 16; Jabur 51:3-6.

  • Ramalane mesthi kedaden. Kira-kira 200 taun sakdurunge, Kitab Suci wes ngramal lek kutha Babil kuno bakal diancurna. Malahan, Kitab Suci ngeke’i weruh yok opo carane lan sapa sing bakal ngancurna kutha Babil.—Yesaya 45:1-3.

Akeh ramalan liyane sing wes kedaden. Apa iku bukti lek Kitab Suci pancen saka Gusti Allah?—2 Petrus 1:21.

 GAWE DIPIKIR

Yok opo carane Kitab Suci isa nggawe urip dadi luwih apik?

Kitab Suci njawab pitakon iku nang YESAYA 48:17, 18 lan 2 TIMOTEUS 3:16, 17.

CARI TAHU LEBIH BANYAK

KABAR APIK TEKA GUSTI ALLAH!

Apa Bener Kabar Apik Iki teka Gusti Allah?

Kitab Suci iku bener, awake dhewe isa yakin teka endi?