7. KÉRDÉS

Belemenjek a szexbe?

Belemenjek a szexbe?

MIÉRT FONTOS EZ A KÉRDÉS?

A döntésed később is kihatással lesz az életedre.

MIT TENNÉL?

Képzeld el a következő szituációt: Heather és Mike még csak két hónapja járnak, de Heather úgy érzi, mintha mindig is ismerte volna Mike-ot. Folyton sms-eznek, órákon át beszélgetnek telefonon, sőt, szinte már olvasnak egymás gondolataiban. Azonban Mike már nem csak beszélgetni szeretne.

Az elmúlt két hónapban csak addig mentek el, hogy megfogták egymás kezét, és néha megcsókolták egymást. Heather nem szeretne ennél többet, de nem akarja elveszíteni Mike-ot. Mellette különlegesnek érzi magát. „És különben is, szeretjük egymást” – gondolja magában.

Ha már elég idős vagy a párkapcsolathoz, mit tennél Heather helyében?

GONDOLD ÁT!

A szexualitás Isten ajándéka, mely csak a házaspárokat illeti meg. A házasság előtti szexuális kapcsolat olyan, mintha egy ajándékba kapott szép ruhát takarításra használnál

Ha figyelmen kívül hagysz egy fizikai törvényt, mondjuk a gravitáció törvényét, számolnod kell a következményekkel. Ugyanez a helyzet akkor is, ha nem tartod be az erkölcsi törvényeket, például a következőt: „tartózkodjatok a paráznaságtól [szexuális erkölcstelenségtől]” (1Tesszalonika 4:3).

Mi történik, ha nem tartod be ezt a törvényt? A Biblia ezt írja: „aki paráználkodik, a saját teste ellen vétkezik” (1Korintusz 6:18). Mit jelent ez?

A kutatások szerint sok fiatal, aki házasság előtt nemi kapcsolatot létesített, tapasztalta a következőket.

  • ROSSZ ÉRZÉSEK. A legtöbb fiatal, aki házasság előtt szexuális kapcsolatot létesített, azt mondta, hogy megbánta, amit tett.

  • BIZALMATLANSÁG. A szexuális együttlét után mindkét fél gyanakodni kezd: „Vajon még kivel feküdt le?”

  • CSALÓDOTTSÁG. Egy lány legbelül olyan valakire vágyik, aki megvédi őt, nem pedig kihasználja. Ráadásul sok fiú egyáltalán nem tartja vonzónak azt a lányt, aki könnyen odaadja magát.

  • A lényeg: Ha belemész a szexuális kapcsolatba a házasság előtt, lealacsonyítod magad, hiszen valami nagyon értékeset dobsz el magadtól (Róma 1:24). A tested sokkal értékesebb annál, hogy csak úgy odaadd valakinek.

Mutasd meg, hogy elég erős vagy ahhoz, hogy ellenállj a szexuális erkölcstelenségnek (1Tesszalonika 4:3). És ha egy nap házasságot kötsz, élhetsz nemi életet. Akkor majd teljes mértékben élvezheted azt, anélkül hogy rossz érzések, aggodalmak és bizonytalanság gyötörne, melyek gyakori velejárói a házasság előtti szexuális kapcsolatnak (Példabeszédek 7:22, 23; 1Korintusz 7:3).

MIT GONDOLSZ?

  • Ha valaki igazán szeret, kérne tőled olyasmit, ami érzelmileg és fizikailag is rossz hatással lehet rád?

  • Ha valaki igazán törődik veled, megpróbálna rávenni arra, hogy kockáztasd az Istennel ápolt kapcsolatodat? (Héberek 13:4).