8. RÉSZ

Miért figyelünk a megjelenésünkre, ha összejövetelre megyünk?

Miért figyelünk a megjelenésünkre, ha összejövetelre megyünk?

Izland

Mexikó

Bissau-Guinea

Fülöp-szigetek

Megfigyelted a füzetben levő képeken, hogy milyen jól öltözöttek Jehova Tanúi, amikor részt vesznek az összejöveteleiken? Miért fordítunk ekkora figyelmet az öltözetünkre és ápoltságunkra?

Kifejezzük vele az Isten iránti tiszteletünket. Igaz, hogy Istennek elsősorban nem a külsőnk számít (1Sámuel 16:7). Ám amikor összegyűlünk, hogy imádatot mutassunk be neki, szívből jövő vágyunk, hogy kifejezzük az iránta és a hittársaink iránt érzett tiszteletünket. Gondoljunk csak arra, hogy ha meg kell jelennünk a bíróságon, illően öltözünk fel a bíró iránti tiszteletből. Ugyanígy az összejöveteleken az öltözetünk és ápoltságunk a tiszteletünket fejezi ki „az egész föld bírája”, Jehova Isten és az imádati helye iránt (1Mózes 18:25).

Tükrözi, milyen alapelvek szerint élünk. A Biblia arra buzdítja a keresztényeket, hogy az öltözetük „szerénységet és józanságot” tükrözzön (1Timóteusz 2:9, 10). Ha szerényen öltözködünk, akkor nem hívjuk fel magunkra a figyelmet hivalkodó, feltűnő és kihívó ruházattal. A józanság pedig abban mutatkozik meg, hogy a megjelenésünk nem hanyag vagy szélsőséges. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem érvényesülhet a személyes ízlésünk. Megnyerő és ízléses megjelenésünk szavak nélkül is kiemeli „a megmentőnk. . . tanításának a szépségét”, és őt dicsőíti (Titusz 2:10; 1Péter 2:12). Tehát az, hogy milyen az öltözetünk az összejöveteleken, hatással van arra, amit az emberek Jehova imádatáról gondolnak.

Természetesen akkor is szívesen látunk a királyságteremben, ha nincs elegáns ruhád. Ahhoz, hogy a ruházatunk megfelelő és tiszta legyen, nem kell drágának lennie.

  • Miért figyelünk a megjelenésünkre, amikor összejövünk Isten imádatára?

  • Milyen alapelveket veszünk figyelembe, ha az öltözködésről és az ápoltságról van szó?