2. RÉSZ

Miért hívnak minket Jehova Tanúinak?

Miért hívnak minket Jehova Tanúinak?

Noé

Ábrahám és Sára

Mózes

Jézus Krisztus

Sokan úgy gondolják, hogy a Jehova Tanúi név egy új vallás neve. Azonban már több mint 2700 évvel ezelőtt az egyedüli igaz Isten úgy nevezte a szolgáit, hogy „az én tanúim” (Ézsaiás 43:10–12). 1931-ig Bibliakutatóként ismertek minket. Miért vettük fel a Jehova Tanúi nevet?

Hogy nyilvánvaló legyen, ki az Istenünk. A Biblia ókori kézirataiban Isten neve, a Jehova név több ezerszer fordul elő. Sok fordításban viszont olyan kifejezésekkel helyettesítették, mint az Úr vagy Isten. Ám amikor az igaz Isten Mózessel beszélt, feltárta, hogy a neve Jehova. Ezt mondta neki: „Örök időkön át ez az én nevem” (2Mózes 3:15). A neve megkülönbözteti őt a hamis istenektől. Büszkék vagyunk rá, hogy viselhetjük szent nevét.

Hogy egyértelmű legyen, mi a küldetésünk. Az ókorban élt igazságos Ábeltől kezdve nagyon sokan tettek tanúbizonyságot a Jehovába vetett hitükről. Az évszázadok során a tanúk hosszú sorához csatlakozott például Noé, Ábrahám, Sára, Mózes, Dávid (Héberek 11:4–12:1). Ahogy valaki tanúskodik egy ártatlan személy mellett a bíróságon, úgy mi is elmondjuk az igazságot Istenünkről.

Hogy Jézus példáját kövessük. A Biblia azt mondja Jézusról, hogy ő „a hű és igaz tanú” (Jelenések 3:14). Maga Jézus is kijelentette, hogy nyilvánvalóvá tette Isten nevét, és tanúskodott az igazság mellett (János 17:26; 18:37). Tehát Krisztus igaz követőinek viselniük és ismertté kell tenniük Jehova nevét. Mi, Jehova Tanúi ezt tesszük.

  • Miért vették fel a Bibliakutatók a Jehova Tanúi nevet?

  • Mióta vannak Jehovának tanúi a földön?

  • Ki Jehova legfőbb tanúja?