21. RÉSZ

Mi a Bétel?

Mi a Bétel?

Művészeti osztály (USA)

Németország

Kenya

Kolumbia

A Bétel héber eredetű szó, és azt jelenti, hogy ’Isten háza’ (1Mózes 28:17, 19, lábjegyzet). Találóan nevezik így Jehova Tanúi azon létesítményeit, melyeket a prédikálómunka irányítása és támogatása céljából hoztak létre. A vezetőtestület a New York állambeli főhivatalból felvigyázza a világszerte működő számos fiókhivatal munkáját. A főhivatalban és fiókhivatalokban dolgozó testvérek alkotják a Bétel-családot. Egy családhoz hasonlóan együtt élnek, dolgoznak, étkeznek és tanulmányozzák a Bibliát (Zsoltárok 133:1).

Különleges hely, ahol a testvérek önfeláldozóan, egy családként dolgoznak. A Bételekben szolgáló keresztény férfiak és nők teljes időben azon fáradoznak, hogy Isten akaratát cselekedjék, és támogassák a királyságát (Máté 6:33). Egyikük sem kap fizetést, viszont gondoskodnak számukra szállásról, élelemről, és némi juttatásról, hogy fedezni tudják a személyes kiadásaikat. Mindenkinek van valamilyen feladata, például vannak, akik irodai munkát végeznek, mások a konyhában, az ebédlőben, a mosodában dolgoznak, vagy a szobákat takarítják, megint mások nyomdai, könyvkötészeti vagy karbantartási feladatokat látnak el.

Olyan hely, ahol szorgalmasan támogatják a prédikálómunkát. A Bételben végzett munka fő célja az, hogy minél többen megismerhessék a Biblia igazságát. Ez a füzet is jó példa erre. Miután a vezetőtestület felvigyázásával megírták, elektronikusan továbbították a világszerte működő több száz fordítói csapatnak. Majd a fordítás után nagy sebességű gépeken kinyomtatták azokban a Bételekben, amelyekben működik nyomda. Végül pedig elszállították a több mint 110 000 gyülekezetbe. A Bétel-családok minden egyes munkafolyamatban nélkülözhetetlen segítséget nyújtanak, hogy a legsürgősebb munka, vagyis a jó hír prédikálása el legyen végezve (Márk 13:10).

  • Kik szolgálnak a Bételben, és milyen ellátásban részesülnek?

  • Melyik sürgős munkát támogatják a Bételekben?