25. RÉSZ

Miért és hogyan építünk királyságtermeket?

Miért és hogyan építünk királyságtermeket?

Bolívia

Nigéria (előtte és utána)

Tahiti

Ahogy az a nevéből is látszik, a királyságteremben elsősorban a Biblia fő témájáról, Isten királyságáról tanulunk, amelyről Jézus is prédikált az embereknek (Lukács 8:1).

A királyságtermek az igaz imádat központjai. Nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a gyülekezetek hirdetni tudják a királyságról szóló jó hírt a területükön (Máté 24:14). A méretük és a kialakításuk különböző, de mindegyik egyszerű épület. Egy termet sokszor több gyülekezet is használ. Mivel a gyülekezetek száma folyamatosan növekszik, az elmúlt években több tízezer új királyságtermet építettünk (naponta átlagosan ötöt). Hogyan tudjuk ezt megvalósítani? (Máté 19:26).

A királyságtermek építési költségeit egy központi alapból fedezzük. Az adományokat elküldjük a fiókhivatalnak. A befolyt pénzből a fiókhivatal támogatást nyújt a gyülekezeteknek királyságtermek építéséhez vagy átalakításához.

A királyságtermeket különféle hátterű önkéntesek építik fel, akik nem kapnak fizetést. Sok országban királyságterem-építési csoportokat hoztunk létre. Az építési szolgákból és önkéntesekből álló csoportok segítenek az országban működő gyülekezeteknek felépíteni a termeket, akár elszigetelt területeken is. Más országokban hozzáértő Tanúkat bíznak meg, hogy a hozzájuk tartozó területen irányítsák a királyságtermek építését és felújítását. Sok gyakorlott szakember vállalkozik arra, hogy részt vegyen a területen épülő termek építésében, ám az építkezés oroszlánrészét a helyi gyülekezet önkéntesei végzik. Mindez Jehova szellemének és a szolgái önfeláldozásának köszönhetően valósulhat meg (Zsoltárok 127:1; Kolosszé 3:23).

  • Miért nevezzük királyságteremnek az imádati helyeinket?

  • Hogyan tudunk világszerte királyságtermeket építeni?