26. RÉSZ

Hogyan tartjuk rendben a királyságtermünket?

Hogyan tartjuk rendben a királyságtermünket?

Észtország

Zimbabwe

Mongólia

Puerto Rico

Jehova Tanúi minden királyságtermén fel van tüntetve Isten szent neve. Ezért megtisztelő feladatnak és az imádat fontos részének tartjuk, hogy tisztán, rendezetten és jó állapotban őrizzük meg a termünket. Ebben a feladatban mindannyian részt vehetünk.

Összejövetel után örömmel segítünk a takarításban. Az összejövetelek után elvégezzük a szükséges takarítást. Hetente egyszer alaposabban is kitakarítunk. A munkát egy vén vagy egy kisegítőszolga irányítja, rendszerint egy ellenőrző lista alapján. Ha szükséges, felsöprünk, felmosunk, porszívózunk, port törlünk, rendezzük a széksorokat, kitakarítjuk és fertőtlenítjük a mosdókat, megtisztítjuk az ablakokat, tükröket, kiürítjük a szemeteseket, és rendbe hozzuk az épülethez tartozó külső részeket. Évente legalább egyszer egy napot nagytakarításra szánunk. Néhány feladatba bevonjuk a gyermekeinket is, hogy megtanulják becsben tartani az imádati helyünket (Prédikátor 5:1).

Elvégezzük a szükséges javításokat. Évente egyszer kívül-belül gondosan megvizsgáljuk a királyságtermet. Hogy a terem jó állapotban maradjon, a felmérés alapján rendszeres javítási munkákat végzünk. Így megelőzzük, hogy nagyobb kiadásokra legyen szükség (2Krónikák 24:13; 34:10). A tisztán és jól karbantartott királyságterem méltó helyet biztosít Istenünk imádatához. Amikor részt veszünk ebben a munkában, kifejezzük, hogy szeretjük Jehovát, és értékeljük az imádati helyünket (Zsoltárok 122:1). Ezzel a munkával jó benyomást is tehetünk a környéken lakó emberekre (2Korintusz 6:3).

  • Miért vigyázunk az imádati helyünk állapotára?

  • Hogyan tartjuk tisztán a királyságtermünket?