27. RÉSZ

Miért hasznos a királyságterem könyvtára?

Miért hasznos a királyságterem könyvtára?

Izrael

Csehország

Benin

Kajmán-szigetek

Szívesen utánanéznél valaminek, hogy elmélyítsd a bibliai ismeretedet? Szeretnél jobban megérteni egy bibliaverset, még többet megtudni egy bibliai személyről, helyről vagy bármi másról? Vagy azon tűnődsz, segíthetne-e neked Isten Szava valamiben, ami éppen foglalkoztat? Ha igen, akkor nagy hasznát veheted a királyságterem könyvtárának.

Nagyszerű segítség a kutatáshoz. Valószínűleg nincs meg neked minden bibliai kiadvány, melyet Jehova Tanúi közreadtak a nyelveden. Ám a királyságterem könyvtárában megtalálható a mostanában készült kiadványaink többsége, emellett bibliafordítások, szótárak és egyéb hasznos forrásművek is vannak benne. A könyvtárat az összejövetelek előtt és után nyugodtan használhatod. Ha a könyvtárban van számítógép, valószínűleg telepítették rajta a Watchtower Library nevű programot. Ez a program a kiadványaink gazdag gyűjteményét tartalmazza. A könnyen használható keresőfunkciójával utánanézhetsz különféle témáknak, szavaknak vagy bibliaverseknek.

Nagyszerű segítség az életünk és szolgálatunk összejövetel tanulóinak. Nagy hasznát veheted a királyságterem könyvtárának, amikor felkészülsz a feladatodra. A könyvtárért az életünk és szolgálatunk összejövetel felvigyázója a felelős, ő gondoskodik róla, hogy rendezett legyen, és tartalmazza a legfrissebb kiadványokat. Ő vagy a tanítód megmutathatja, hogyan kutathatsz a könyvtárban. A könyvtárból nem vihetünk el könyveket. Vigyáznunk kell rájuk, nem jegyzetelhetünk a könyvekbe, és semmit sem húzhatunk alá bennük.

A Biblia azt írja, hogy ha szeretnénk meglelni Isten ismeretét, úgy kell kutatnunk utána, „mint a rejtett kincsek után” (Példabeszédek 2:1–5). A királyságterem könyvtára remek segítség ehhez.

  • Mi minden van a királyságterem könyvtárában, ami segít a kutatásban?

  • Kitől kérhetsz segítséget a könyvtár használatához?