1. RÉSZ

Milyen emberek Jehova Tanúi?

Milyen emberek Jehova Tanúi?

Dánia

Tajvan

Venezuela

India

Hány Jehova Tanúját ismersz? Valamelyikünk talán a szomszédod, kollégád vagy osztálytársad. Az is lehet, hogy már beszélgettünk veled a Bibliáról. Kik vagyunk valójában, és miért igyekszünk mindenkivel megosztani a hitnézeteinket?

Olyanok vagyunk, mint bárki más. Sokfélék vagyunk, és különböző körülmények között élünk. Némelyikünk korábban más vallást gyakorolt, vagy nem hitt Istenben. Egy azonban közös bennünk: mielőtt Tanúk lettünk, mindannyian időt szántunk arra, hogy alaposan megvizsgáljuk a Biblia tanításait (Cselekedetek 17:11). Egyetértettünk azzal, amit tanultunk, és személyesen döntöttünk úgy, hogy Jehova Istent szeretnénk imádni.

Javunkra válik, hogy a Bibliát tanulmányozzuk. Mint mindenki másnak, nekünk is vannak nehézségeink és hibáink. Ám mióta törekszünk rá, hogy alkalmazzuk a Biblia alapelveit a mindennapokban, sokkal jobb lett az életünk (Zsoltárok 128:1, 2). A többi közt ezért osztjuk meg másokkal mindazt a jót, amit a Bibliából tanultunk.

Isten alapelvei szerint élünk. Ezek az alapelvek, melyeket a Biblia tár fel, boldogabbá teszik az életünket. Arra tanítanak, hogy tiszteljünk másokat, és hogy legyünk becsületesek és kedvesek. Hozzájárulnak ahhoz, hogy a társadalom kiegyensúlyozott és hasznos tagjai legyünk. Elősegítik, hogy egységes legyen a családunk, és arra ösztönöznek, hogy erkölcsösen éljünk. Mivel meg vagyunk győződve róla, hogy „Isten nem részrehajló”, nemzetközi testvériségünk faji előítéletektől és politikai nézetektől mentes. Bár átlagos emberek vagyunk, különleges népet alkotunk (Cselekedetek 4:13; 10:34, 35).

  • Mi az, amiben Jehova Tanúi olyanok, mint a többi ember?

  • Milyen alapelveket ismertek meg a Tanúk a Biblia tanulmányozása során?