12. RÉSZ

Hogyan hirdetjük a királyságról szóló üzenetet?

Hogyan hirdetjük a királyságról szóló üzenetet?

Spanyolország

Fehéroroszország

Hongkong

Peru

Jézus nem sokkal a halála előtt kijelentette: „a királyságról szóló jó hírt hirdetni fogják az egész lakott földön, hogy minden nemzet halljon róla, és akkor jön el a vég” (Máté 24:14). De hogyan lehet elvégezni ezt a világméretű munkát? Amikor Jézus a földön élt, megmutatta (Lukács 8:1).

Felkeressük az embereket az otthonaikban. Jézus arra oktatta a tanítványait, hogy a jó hírt házról házra hirdessék (Máté 10:11–13; Cselekedetek 5:42; 20:20). Követői az első században meghatározott területekre mentek prédikálni (Máté 10:5, 6; 2Korintusz 10:13). Napjainkban mi is szervezetten prédikálunk, minden gyülekezet a neki kijelölt területen. Így teljesíteni tudjuk Jézusnak azt a parancsát, hogy prédikáljunk az embereknek, és alaposan tanúskodjunk (Cselekedetek 10:42).

Megragadunk minden lehetőséget. Jézus közterületeken is prédikált az embereknek, például a tengerparton, sőt egyszer egy kútnál is (Márk 4:1; János 4:5–15). Mi is minden lehetőséget megragadunk, hogy beszélgessünk az emberekkel a Bibliáról; prédikálunk az utcán, üzletekben, parkokban vagy telefonon, és ha lehetőségünk van rá, a szomszédainknak, kollégáinknak, osztálytársainknak és rokonainknak is. Az erőfeszítéseink eredményeként már több millióan hallották a szabadításról szóló jó hírt a földön (Zsoltárok 96:2).

Van valaki, akinek szeretnéd elmondani az Isten királyságáról szóló jó hírt, és azt, hogy mit valósít majd meg ez a királyság? Oszd meg vele ezt a reménységet minél hamarabb.

  • Milyen „jó hírt” kell prédikálni?

  • Hogyan követik Jehova Tanúi Jézus példáját a prédikálásban?