5. RÉSZ

Milyen hatással lehetnek rád az összejöveteleink?

Milyen hatással lehetnek rád az összejöveteleink?

Argentína

Sierra Leone

Belgium

Malajzia

Sokan felhagynak azzal, hogy istentiszteletekre járjanak, mert nem kapnak választ a kérdéseikre, és nem lelnek vigaszra. De miért érdemes eljönnöd a mi összejöveteleinkre? Milyen hatással lehetnek rád?

Olyan emberek között lehetsz, akik szeretnek és törődnek veled. Az első századi keresztények gyülekezetekbe voltak szervezve, és rendszeresen összejöttek, hogy imádatot mutassanak be Istennek, vizsgálják a Szentírást, és bátorítsák egymást (Héberek 10:24, 25). Az összejövetelek szeretetteljes légkörében együtt lehettek keresztény testvéreikkel, igaz barátaikkal (2Tesszalonika 1:3; 3János 14). Mi az ő példájukat követjük, és hasonló örömben van részünk.

Megtanulhatod, hogyan lehet alkalmazni a Biblia alapelveit. Miként a bibliai időkben, úgy ma is férfiak, nők és gyermekek egyaránt részt vesznek az összejöveteleinken. Gyakorlott tanítók rámutatnak, hogyan tudjuk alkalmazni a szentírási alapelveket a mindennapokban (5Mózes 31:12; Nehémiás 8:8). Bizonyos programrészekben és az éneklésben bárki közreműködhet. Ez is egy módja annak, hogy kifejezzük a reménységünket (Héberek 10:23).

Megerősítheted az Istenbe vetett hitedet. Pál apostol ezt írta a napjaiban működő egyik gyülekezetnek: „nagyon szeretnélek látni benneteket. . ., hogy kölcsönösen bátorítsuk egymást a hitünk által, ti engem a tiétek, én pedig titeket az enyém által” (Róma 1:11, 12). Az összejöveteleken rendszeresen találkozunk a hittársainkkal, így megerősödik a hitünk és az az elhatározásunk, hogy a bibliai alapelvek szerint fogunk élni.

Gyere el te is a gyülekezetünk következő összejövetelére, hogy részed legyen ezekben az élményekben! Szeretettel várunk. A részvétel ingyenes, nincs perselyezés.

  • Minek a mintájára tartjuk meg az összejöveteleinket?

  • Hogyan válnak javunkra az összejövetelek?