7. RÉSZ

Milyen összejöveteleink vannak?

Milyen összejöveteleink vannak?

Új-Zéland

Japán

Uganda

Litvánia

A korai keresztények összejövetelei mindenféle szertartástól mentesek voltak. Főként abból álltak, hogy énekeltek, imádkoztak, valamint felolvastak és megbeszéltek egy-egy részt a Szentírásból (1Korintusz 14:26). A mi összejöveteleink is nagyon hasonlóak.

Az oktatás a Biblián alapul és gyakorlatias. A hétvégi összejövetelen a gyülekezetek először meghallgatnak egy 30 perces bibliai előadást. Ezek az előadások rámutatnak, hogyan kapcsolódik a Biblia üzenete a mindennapjainkhoz és a világeseményekhez. Mindannyian arra vagyunk buzdítva, hogy keressük ki a megemlített bibliaverseket. Az előadás után következik a 60 perces Őrtorony-tanulmányozás, mely során a jelenlévők közreműködésével megvizsgálunk egy cikket az Őrtorony tanulmányozásra szánt kiadásából. Ez a tanulmányozás segít, hogy alkalmazni tudjuk a Biblia tanácsait az életünkben. A több mint 110 000 gyülekezetünkben ugyanazt az anyagot vizsgáljuk meg a világon mindenütt.

Segítséget kapunk, hogy hatékony tanítók legyünk. Hétköznap az egyik estén részt veszünk egy három részből álló, keresztényi életünk és szolgálatunk elnevezésű összejövetelen. Ennek programja a havonta megjelenő Életünk és Szolgálatunk – Munkafüzetben található. Az összejövetel első, a „gyöngyszemek Isten Szavából” című részében alaposabban megismerhetünk egy-egy bibliai részt, melyet a gyülekezet tagjai otthon előre elolvasnak. Majd a „fejlődjünk a szolgálatban” részben néhányan bemutatják, hogyan beszélgethetünk másokkal a Bibliáról. Egy tanácsadó megfigyeli a programjukat, majd javaslatokat ad arra, hogyan fejlődhetünk a beszédben és az olvasásban (1Timóteusz 4:13). Az utolsó, a „keresztényi életünk” részben arról tanulunk, hogyan alkalmazhatjuk a Biblia tanácsait a mindennapokban. Ezen a kérdés-feleletes megbeszélésen még jobban megérthetjük a Bibliát.

Ha eljössz az összejövetelünkre, biztosan téged is lenyűgöz majd a kiváló bibliai oktatás (Ézsaiás 54:13).

  • Mi mindenről hallhatsz az összejöveteleinken?

  • Melyik összejövetelre szeretnél eljönni?