11. RÉSZ

Miért tartunk kongresszusokat?

Miért tartunk kongresszusokat?

Mexikó

Németország

Botswana

Nicaragua

Olaszország

Vajon miért olyan boldogok ezek az emberek? Mert részt vesznek az egyik kongresszusunkon. Isten múltban élt szolgái évente háromszor nagy létszámú összejövetelt tartottak. Hozzájuk hasonlóan mi is nagyon várjuk ezeket az alkalmakat (5Mózes 16:16). Ez a három esemény a következő: a két egynapos körzetkongresszus és a háromnapos regionális kongresszus. Hogyan válnak a javunkra ezek az összejövetelek?

Megerősítik a hittestvéreink iránti szeretetünket. Az izraelitáknak örömet szerzett, hogy „a nagy gyülekezetben” dicsérték Jehovát. Ugyanígy nekünk is örömet szereznek a kongresszusok (Zsoltárok 26:12; 111:1). Ilyenkor találkozhatunk vagy megismerkedhetünk más gyülekezetekhez tartozó, sőt akár más országokban élő Tanúkkal is. Még barátságosabbá teszi a légkört, hogy az ebédet a kongresszus helyszínén fogyasztjuk el (Cselekedetek 2:42). Tapasztalhatjuk, milyen erős szeretet egyesíti „a testvérek egész közösségét” a földön (1Péter 2:17).

Elmélyítik a bibliai ismeretünket. Az izraeliták a nagy létszámú összejöveteleken jobban megértették a Szentírás szavait (Nehémiás 8:8, 12). Mi is értékeljük a kongresszusokon kapott bibliai oktatást. Minden program szentírási témát fejt ki. Az érdekes előadások, szimpóziumok és életből vett jelenetek megtanítják, hogyan cselekedhetjük Isten akaratát. Bátorító hallgatni, hogyan küzdenek meg mások ezekben a viszontagságos időkben a keresztényi élettel járó nehézségekkel. A regionális kongresszusokon tanulságos jelmezes drámák bibliai beszámolókat keltenek életre. Minden kongresszuson van keresztelkedés is. Ekkor azok, akik elhatározták, hogy Istennek szentelik az életüket, kifejezhetik mások előtt a döntésüket.

  • Miért örömteli alkalmak a kongresszusok?

  • Hogyan válik a javadra, ha részt veszel a kongresszusokon?