10. RÉSZ

Mi a családi imádat célja?

Mi a családi imádat célja?

Dél-Korea

Brazília

Ausztrália

Guinea

Jehova mindig is fontosnak tartotta, hogy a családtagok időt szánjanak arra, hogy erősítsék vele és egymással a kapcsolatukat (5Mózes 6:6, 7). Ezért Jehova Tanúi minden héten egyszer családi imádatot tartanak; nyugodt körülmények közt leülnek, és a család igénye szerint bibliai gondolatokat beszélnek meg. Ugyanígy az egyedülállóknak is hasznos, ha hetente időt fordítanak arra, hogy egy tetszőleges bibliai téma megvizsgálásával erősítsék az Istenhez fűződő kapcsolatukat.

Közelebb kerülünk Jehovához. „Közeledjetek Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok” (Jakab 4:8). Amikor a Bibliában Jehova tulajdonságairól és tetteiről olvasunk, egyre jobban megismerjük őt. Néhány család azzal kezdi az imádatot, hogy felolvas egy részt a Bibliából, esetleg azt, amelyik az „életünk és szolgálatunk” összejövetelre van beütemezve. Mindenki felolvas egy-egy részt, majd közösen megbeszélik, milyen tanulságokat vonhatnak le belőle.

Közelebb kerülünk egymáshoz. Ha a család együtt tanulmányozza a Bibliát, megerősödik a férj és feleség, valamint a szülők és gyermekek közti kapcsolat. A családi imádatnak boldog és békés alkalomnak kell lennie, a hét legkellemesebb eseményének. A beszélgetésekhez a szülők a gyermekek életkorától és szükségletétől függően választhatnak témákat, például az Őrtorony és az Ébredjetek! cikkeiből, vagy a jw.org weboldalról. Beszélgethetnek az iskolai gondokról, és arról, hogyan oldhatják meg azokat. Megnézhetik a JW TV (tv.jw.org) adását, és beszélgethetnek róla. Elgyakorolhatják azokat az énekeket, melyek az összejöveteleken fognak elhangzani, majd az imádat után elfogyaszthatnak valami finomságot.

Ezek a Jehova imádatával töltött különleges alkalmak hozzájárulnak ahhoz, hogy a család minden tagja élvezze Isten Szavának a tanulmányozását. Jehova kétségkívül megáldja a családokat, ha ezt fontosnak tartják (Zsoltárok 1:1–3).

  • Miért szánunk időt a családi imádatra?

  • Hogyan tehetik élvezetessé a szülők a családi imádatot?