14. RÉSZ

Milyen iskolákon vehetnek részt az úttörők?

Milyen iskolákon vehetnek részt az úttörők?

Egyesült Államok

Gileád Iskola (Patterson, New York)

Panama

Jehova Tanúi mindig is fontosnak tartották a teokratikus oktatást. Különleges képzést nyújtanak azoknak, akik az idejük nagy részében a királyságról prédikálnak, hogy maradéktalanul el tudják látni a szolgálatukat (2Timóteusz 4:5).

Úttörőszolgálati iskola. Akik már egy éve általános úttörők, meghívást kapnak egy hatnapos képzésre, melyet általában az otthonukhoz közeli királyságteremben tartanak meg. Az oktatás segít nekik, hogy szorosabbra fűzzék a kapcsolatukat Jehovával, hatékonyabban végezzék a prédikálómunka különböző ágait, és hűségesen kitartsanak a szolgálatukban.

Királysághirdetők iskolája. Ez a két hónapos iskola olyan tapasztalt úttörőknek nyújt képzést, akik készek bárhová elköltözni, ahol segítségre van szükség. A földön valaha élt legkiválóbb evangéliumhirdető, Jézus Krisztus példáját követve ők is így ajánlkoznak: „Itt vagyok én! Küldj engem!” (Ézsaiás 6:8; János 7:29). Az otthonuktól távol talán egyszerűbb életmódhoz kell alkalmazkodniuk. Az új helyen gyakran egészen másak a szokások, az éghajlat, és az ételek is. Még az is lehet, hogy új nyelvet kell megtanulniuk. Az iskola segít a 23 és 65 év közötti házaspároknak, egyedülálló testvéreknek és testvérnőknek, hogy még jobban ki tudják mutatni a megbízatásukhoz szükséges tulajdonságokat. Azt is megtanulják, hogyan lehetnek hatékonyabb szolgái Jehovának és a szervezetének.

Őrtorony Gileád Bibliaiskola. A héber Gileád szó azt jelenti, hogy ’tanúbizonyság halma’. A Gileád Iskolát 1943-ban alapították, és azóta több mint 8000-en vettek részt rajta. Az iskola végzősei misszionáriusi megbízást kapnak, hogy tanúskodjanak „a föld végéig” (Cselekedetek 13:47). Rendkívül eredményes munkát végeznek. Peruban például az első misszionáriusok megérkezése előtt egyetlen gyülekezet sem volt, ám ma már jóval több mint ezer van. Vagy amikor annak idején Japánban megkezdték a szolgálatukat, még tíz hírnök sem volt, a számuk mára viszont jócskán meghaladja a 200 000-et. A Gileád Iskolán az öt hónapos képzés alatt a tanulók áttanulmányozzák Isten Szavát. Ezen az iskolán különleges úttörők, misszionáriusok, illetve olyanok vesznek részt, akik fiókhivatalokban vagy körzetmunkában tevékenykednek, és átfogó képzést kapnak, hogy támogatni tudják a világméretű munkát. A képzés nagy lendületet ad ennek a munkának.

  • Miben nyújt segítséget az úttörőszolgálati iskola?

  • Kik vehetnek részt a királysághirdetők iskoláján?