6. RÉSZ

Miért jó, ha együtt vagyunk a hittársainkkal?

Miért jó, ha együtt vagyunk a hittársainkkal?

Madagaszkár

Norvégia

Libanon

Olaszország

Akkor is rendszeresen összegyűlünk Isten imádatára, ha sűrű dzsungelen kell átvágnunk, és akkor is, ha zord az időjárás. Bármilyen nehézséggel küszködünk is, és bármilyen fárasztó volt is a napunk, nem mulasztjuk el az összejövetelt. Miért hozunk ekkora áldozatot, hogy együtt lehessünk a hittársainkkal?

Hozzájárul a boldogságunkhoz. Pál apostol azt írta, hogy „figyeljünk egymásra”. Azokra gondolt, akikkel együtt vagyunk a gyülekezetben (Héberek 10:24). Ez a kifejezés arra utal, hogy jobban meg kell ismernünk egymást. Az apostol szavai tehát arra ösztönöznek, hogy érdeklődjünk mások iránt. Sokat tanulhatunk a gyülekezet tagjaitól. Ha jobban megismerjük őket, látni fogjuk, hogy néhányuk a miénkhez hasonló nehézségekkel küzdött meg.

Szoros barátságok szövődnek. Az összejöveteleinken részt vevők nem csupán az ismerőseink, hanem a közeli barátaink is. Szabadidőnkben is szívesen kapcsolódunk ki velük. Hogyan válik a javunkra, hogy időt töltünk együtt? Megtanuljuk jobban értékelni egymást, ez pedig erősíti a köztünk levő szeretetet. Ezért ha a barátaink problémákkal néznek szembe, készek vagyunk azonnal segíteni nekik (Példabeszédek 17:17). A gyülekezet minden tagjával szívesen vagyunk együtt, mert törődünk egymással (1Korintusz 12:25, 26).

Válassz olyan barátokat, akik Isten akaratát cselekszik. Jehova Tanúi között ilyen barátokra találhatsz. Ne hagyd, hogy bármi is meggátoljon abban, hogy kapcsolatot ápolj velünk!

  • Miért jó együtt lenni a hittársainkkal az összejöveteleken?

  • Mikor szeretnél eljönni az összejövetelünkre, hogy megismerd a gyülekezetünket?