11. LECKE

Utasítsd el a hamis vallást!

Utasítsd el a hamis vallást!

Sátán és a démonai nem akarják, hogy Istent szolgáld. Ha lehet, mindenkit el akarnak fordítani Istentől. Vajon hogyan próbálják ezt elérni? Egyfelől a hamis vallás által (2Korintus 11:13–15). Az a vallás, amely nem a Bibliából származó igazságot tanítja, hamis. A hamis vallás olyan, mint a hamis pénz: valódinak látszik, mégis értéktelen. Sok bajt okozhat neked.

A vallási hamisság soha nem nyerheti el Jehovának, az igazság Istenének a tetszését. Amikor Jézus a földön volt, az egyik vallási csoport meg akarta őt ölni. Azt gondolták, hogy a saját imádati formájuk a helyes. Ezt állították: „e g y Atyánk van, az Isten.” Jézus vajon egyetértett velük? Nem! Ezt mondta nekik: „Ti a ti atyátoktól, az Ördögtől vagytok” (János 8:41, 44). Ma sokan azt gondolják, hogy Istent imádják, csakhogy a valóságban Sátánt és a démonait szolgálják! (1Korintus 10:20).

Ahogy egy rothadt fa rossz gyümölcsöt terem, a hamis vallás is olyanná teszi az embereket, hogy rossz dolgokat művelnek. A világ tele van bajokkal azok miatt a rossz dolgok miatt, amiket az emberek tesznek. Erkölcstelenséget, harcokat, lopást, elnyomást, gyilkosságot és nemi erőszakot látunk magunk körül. Ezen rossz dolgok elkövetői közül sokaknak van vallásuk, de az nem indítja őket a jó gyakorlására. Nem lehetnek Isten barátai, ha nem hagynak fel a rossz dolgok cselekvésével (Máté 7:17, 18).

A hamis vallás arra tanítja az embereket, hogy bálványokhoz imádkozzanak. Isten azt mondja, hogy ne imádkozzunk bálványokhoz. Ez ésszerű. Neked tetszene, ha valaki sohasem hozzád beszélne, hanem csak a rólad készült képhez? Igazi barátod lehetne az a személy? Nem. Jehova is azt akarja, hogy az emberek hozzá beszéljenek, nem pedig egy élettelen szoborhoz vagy képhez (2Mózes 20:4, 5).

A hamis vallás azt tanítja, hogy nincs semmi rossz abban, ha valaki háború idején megöl másokat. Jézus azt mondta, hogy Isten barátai között szeretet lesz. Nem öljük meg azokat, akiket szeretünk (János 13:35). Még rossz embereket is helytelen megölnünk. Amikor Jézus ellenségei eljöttek, hogy letartóztassák Jézust, ő nem engedte, hogy a tanítványai harcoljanak a védelme érdekében (Máté 26:51, 52).

A hamis vallás azt tanítja, hogy a gonoszok a tüzes pokolban fognak szenvedni. A Biblia azonban azt tanítja, hogy a bűnnek halál a következménye (Róma 6:23). Jehova a szeretet Istene. Vajon egy szerető Isten örökké kínozná az embereket? Egyáltalán nem! A Paradicsomban csak egy vallás lesz, az, amelyiket Jehova helyesli (Jelenések 15:4). Minden vallás, amely Sátán hazugságaira épül, akkor már a múlté lesz.