9. LECKE

Kik Isten barátai?

Kik Isten barátai?

Jézus Krisztus a Fia és a legközelebbi, legkedvesebb barátja Jehovának. Mielőtt Jézus emberként élt a földön, hatalmas szellemteremtményként élt az égben (János 17:5). Később lejött a földre, hogy megtanítsa az embereknek az igazságot Istenről (János 18:37). Emberi életét is odaadta, hogy az engedelmes embereket megmentse a bűntől és a haláltól (Róma 6:23). Jézus most már Isten Királyságának, annak az égi kormányzatnak a Királya, amely el fogja hozni a Paradicsomot ide a földre (Jelenések 19:16).

Az angyalok is Isten barátai. Az angyalok nem földi emberként kezdték az életüket. Az égben lettek megteremtve, még azelőtt, hogy Isten megalkotta a földet (Jób 38:4–7). Az angyalok több millióan vannak (Dániel 7:10). Istennek ezek az égi barátai azt szeretnék, hogy az emberek megtudják az igazságot Jehováról (Jelenések 14:6, 7).

Istennek a földön is vannak barátai: a tanúinak hívja őket. A tanú a bíróságon elmondja, amit valakiről vagy valamiről tud. Jehova Tanúi elmondják másoknak, amit Jehováról és a szándékáról tudnak (Ézsaiás 43:10). Az angyalokhoz hasonlóan a Tanúk is segíteni szeretnének neked abban, hogy megtudd az igazságot Jehováról. Azt szeretnék, ha te is Isten barátja lennél.