Istennel ápolt kapcsolat

Istennel ápolt kapcsolat

Ahogy a bevezetőben már szó volt róla, sokak szerint a Biblia egy szent könyv. Azt tapasztalják, hogy ha olvassák és alkalmazzák a javaslatait, közelebb érzik magukat Istenhez, és megértik, mi az életük értelme.

A Biblia szerint azok, akiknek van „szellemiségük”, vagyis akiknek fontos az Istennel ápolt kapcsolatuk, figyelembe veszik a véleményét, és az elveivel összhangban élnek. Akik viszont nem szeretnék, ha Isten irányítaná őket, a saját elképzeléseiket és vágyaikat követik (Júdás 18, 19; Efézus 5:1).

REMÉNY

BIBLIAI ALAPELV: „Ha elcsüggedsz a nehézség idején, kevés lesz az erőd” (Példabeszédek 24:10).

MIT JELENT? Az elkedvetlenedés leszívhatja az erőnket, pedig nagy szükségünk lenne rá, hogy megbirkózzunk a problémáinkkal. A remény viszont erőt tud önteni belénk, hogy ne adjuk fel. Megnyugtat azt illetően, hogy a problémáink nagy része csak átmeneti, sőt, jó is származhat belőlük.

MIT TEHETSZ? Próbáld meg optimistán látni a jövőt. Ahelyett hogy amiatt aggódnál, hogy esetleg mi fog történni a jövőben, vagy a tökéletes körülményekre várnál, tegyél valamit a céljaid megvalósításáért. Persze „bármikor történhetnek váratlan események” (Prédikátor 9:11). De a valóságban sokszor a vártnál jobban alakulnak a dolgok. Ezt a Biblia egy földműveléssel kapcsolatos példával szemlélteti: „Reggel vesd el a magot, és ne pihentesd kezed estig, mert nem tudod, melyik fog kikelni, ez vagy az, vagy mindkettő” (Prédikátor 11:6).

VÁLASZ AZ ÉLET NAGY KÉRDÉSEIRE

BIBLIAI ALAPELV: „Segíts megértésre jutnom”; „Szavadnak lényege igazság” (Zsoltárok 119:144, 160).

MIT JELENT? A Bibliában megtalálható a válasz azokra a kérdésekre, melyek alapvetően minden ember fejében megfordulnak. Például:

  • Honnan jöttünk?

  • Miért vagyunk itt?

  • Mi történik azzal, aki meghal?

  • Csupán ennyi az élet?

Az egész világon több millió személy élete lett jobb annak köszönhetően, hogy megismerte a Biblia válaszait az ilyen jellegű kérdésekre.

MIT TEHETSZ? Vizsgáld meg, mit tanít a Biblia. Kérj meg egy Jehova Tanúját, hogy segítsen megértened a Bibliát. Böngéssz a honlapunkon, a jw.org-on, vagy menj el az egyik összejövetelünkre, mely ingyenes, és bárki részt vehet rajta.

TOVÁBBI BIBLIAI ALAPELVEK

Nézd meg a Miért jó tanulmányozni a Bibliát? című videót a jw.org-on. Több mint 880 nyelven elérhető

ISMERD FEL, HOGY SZÜKSÉGED VAN ISTENRE!

„Boldogok, akik tudják, hogy szükségük van Istenre” (MÁTÉ 5:3).

TUDJ MEG MÉG TÖBBET A BIBLIA ISTENÉRŐL!

„Keressék Istent. . . és meg is találják. . . nincs messze egyikünktől sem” (CSELEKEDETEK 17:27).

OLVASD EL A BIBLIA ÜZENETÉT, ÉS GONDOLKODJ RAJTA!

„Jehova * törvényében gyönyörködik, és az ő törvényén elmélkedik éjjel-nappal . . . Minden tettét siker koronázza” (ZSOLTÁROK 1:2, 3, lábjegyzet).

^ bek. 23 A Bibliából kiderül, hogy Isten neve Jehova.