Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετάβαση στον πίνακα περιεχομένων

ΜΑΘΗΜΑ 8ο

Ποιοι Είναι οι Εχθροί του Θεού;

Ποιοι Είναι οι Εχθροί του Θεού;

Ο πρώτιστος εχθρός του Θεού είναι ο Σατανάς ο Διάβολος. Πρόκειται για ένα πνευματικό πλάσμα που στασίασε εναντίον του Ιεχωβά. Ο Σατανάς εξακολουθεί να μάχεται εναντίον του Θεού και προκαλεί μεγάλα προβλήματα στους ανθρώπους. Ο Σατανάς είναι μοχθηρός. Είναι ψεύτης και δολοφόνος.​—Ιωάννης 8:44.

Και άλλα πνευματικά πλάσματα ενώθηκαν με τον Σατανά στο στασιασμό του εναντίον του Θεού. Η Γραφή τα αποκαλεί δαίμονες. Όπως και ο Σατανάς, οι δαίμονες είναι εχθροί των ανθρώπων. Τους αρέσει να βλάπτουν τους ανθρώπους. (Ματθαίος 9:32, 33· 12:22) Ο Ιεχωβά θα καταστρέψει τον Σατανά και τους δαίμονές του για πάντα. Τους μένει λίγος μόνο χρόνος για να προκαλούν προβλήματα στους ανθρώπους.​—Αποκάλυψη 12:12.

Αν θέλετε να είστε φίλος του Θεού, δεν πρέπει να κάνετε αυτό που θέλει ο Σατανάς να κάνετε. Ο Σατανάς και οι δαίμονες μισούν τον Ιεχωβά. Είναι εχθροί του Θεού, και θέλουν να κάνουν και εσάς εχθρό του Θεού. Πρέπει να διαλέξετε ποιον θέλετε να ευαρεστείτε​—τον Σατανά ή τον Ιεχωβά. Αν θέλετε αιώνια ζωή, πρέπει να επιλέξετε να κάνετε το θέλημα του Θεού. Ο Σατανάς έχει πολλά τεχνάσματα και τρόπους για να εξαπατά τους ανθρώπους. Οι περισσότεροι άνθρωποι παροδηγούνται από αυτόν.​—Αποκάλυψη 12:9.