Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετάβαση στον πίνακα περιεχομένων

ΜΑΘΗΜΑ 6ο

Ο Παράδεισος Είναι Κοντά!

Ο Παράδεισος Είναι Κοντά!

Τα κακά πράγματα που συμβαίνουν τώρα στη γη δείχνουν ότι ο Παράδεισος είναι κοντά. Η Γραφή ανέφερε ότι θα βλέπαμε τρομερούς καιρούς ακριβώς προτού έρθει ο Παράδεισος. Ζούμε σε τέτοιους καιρούς τώρα! Ακολουθούν μερικά πράγματα που είπε η Γραφή ότι θα συνέβαιναν:

Μεγάλοι πόλεμοι. «Θα σηκωθεί έθνος εναντίον έθνους και βασιλεία εναντίον βασιλείας». (Ματθαίος 24:7) Αυτή η προφητεία έχει εκπληρωθεί. Από το 1914 έχουν συμβεί δύο παγκόσμιοι πόλεμοι και πολλοί μικρότεροι. Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει σε αυτούς.

Μεγάλη εξάπλωση των ασθενειών. Θα υπήρχαν «στον έναν τόπο μετά τον άλλον επιδημίες». (Λουκάς 21:11) Έχει εκπληρωθεί αυτό; Ναι. Ο καρκίνος, η καρδιοπάθεια, η φυματίωση, η ελονοσία, το AIDS και άλλες ασθένειες έχουν σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους.

Έλλειψη τροφίμων. Σε όλη τη γη υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν αρκετή τροφή να φάνε. Εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από πείνα κάθε χρόνο. Αυτό είναι άλλο ένα σημείο που πιστοποιεί ότι ο Παράδεισος θα έρθει σύντομα. Η Γραφή λέει: «Θα υπάρξουν πείνες».​—Μάρκος 13:8.

Σεισμοί. «Θα υπάρξουν . . . σεισμοί στον έναν τόπο μετά τον άλλον». (Ματθαίος 24:7) Και αυτό επίσης έχει εκπληρωθεί στον καιρό μας. Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν πεθάνει σε σεισμούς από το 1914.

Πονηροί άνθρωποι. Οι άνθρωποι θα ήταν «φιλάργυροι» και «φίλαυτοι». Θα “αγαπούσαν τις απολαύσεις μάλλον παρά τον Θεό”. Τα παιδιά θα ήταν “ανυπάκουα στους γονείς”. (2 Τιμόθεο 3:1-5) Δεν συμφωνείτε ότι υπάρχουν πολλοί τέτοιοι άνθρωποι σήμερα; Αυτοί δεν σέβονται τον Θεό και δημιουργούν προβλήματα σε όσους προσπαθούν να μάθουν για τον Θεό.

Έγκλημα. Θα υπήρχε επίσης “αύξηση της ανομίας”. (Ματθαίος 24:12) Πιθανώς θα συμφωνήσετε ότι το έγκλημα έχει επιδεινωθεί σε σχέση με τα παλιότερα χρόνια. Οι άνθρωποι παντού κινδυνεύουν να πέσουν θύματα ληστείας ή απάτης, ή να πάθουν κακό.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η Βασιλεία του Θεού είναι κοντά. Η Γραφή λέει: «Όταν δείτε να γίνονται αυτά, να ξέρετε ότι πλησιάζει η βασιλεία του Θεού». (Λουκάς 21:31) Τι είναι η Βασιλεία του Θεού; Είναι η ουράνια κυβέρνηση του Θεού η οποία θα φέρει τον Παράδεισο σε αυτή τη γη. Η Βασιλεία του Θεού θα αντικαταστήσει τις ανθρώπινες κυβερνήσεις.​—Δανιήλ 2:44.