Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετάβαση στον πίνακα περιεχομένων

ΜΑΘΗΜΑ 2ο

Ο Θεός Είναι ο Καλύτερος Φίλος που θα Μπορούσατε να Έχετε

Ο Θεός Είναι ο Καλύτερος Φίλος που θα Μπορούσατε να Έχετε

Το να γίνετε φίλοι του Θεού είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να σας συμβεί ποτέ. Ο Θεός θα σας διδάξει πώς να βρείτε ευτυχία και ασφάλεια. Θα σας ελευθερώσει από πολλές εσφαλμένες δοξασίες και επιβλαβείς συνήθειες. Θα ακούει τις προσευχές σας. Θα σας βοηθήσει να έχετε εσωτερική ειρήνη και πεποίθηση. (Ψαλμός 71:5· 73:28) Ο Θεός θα σας στηρίζει σε καιρούς δυσκολιών. (Ψαλμός 18:18) Επίσης, ο Θεός σάς προσφέρει το δώρο της αιώνιας ζωής.​—Ρωμαίους 6:23.

Καθώς πλησιάζετε τον Θεό, θα πλησιάζετε και φίλους του Θεού. Εκείνοι θα γίνουν και δικοί σας φίλοι. Μάλιστα θα είναι σαν αδελφοί και αδελφές σας. Θα χαρούν να σας διδάξουν για τον Θεό και επίσης θα σας βοηθήσουν και θα σας ενθαρρύνουν.

Δεν είμαστε ίσοι με τον Θεό. Καθώς επιζητείτε τη φιλία του Θεού, πρέπει να κατανοήσετε ένα σημαντικό γεγονός. Η φιλία με τον Θεό δεν είναι φιλία μεταξύ ίσων. Εκείνος είναι ασύγκριτα μεγαλύτερος σε ηλικία και σοφότερος, και επίσης είναι ισχυρότερος από εμάς. Είναι ο δικαιωματικός μας Κυρίαρχος. Επομένως, αν θέλουμε να είμαστε φίλοι του, πρέπει να τον ακούμε και να κάνουμε ό,τι μας λέει. Αυτό θα είναι πάντοτε για το καλό μας.​—Ησαΐας 48:18.