Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετάβαση στον πίνακα περιεχομένων

ΜΑΘΗΜΑ 18ο

Να Είστε Φίλοι του Θεού για Πάντα!

Να Είστε Φίλοι του Θεού για Πάντα!

Χρειάζεται προσπάθεια για να αποκτήσετε ένα φίλο· χρειάζεται προσπάθεια για να διατηρήσετε ένα φίλο. Οι προσπάθειες που καταβάλλετε για να γίνετε και να παραμείνετε φίλοι του Θεού θα ευλογηθούν πλούσια. Ο Ιησούς είπε σε εκείνους που πίστεψαν σε αυτόν: «Η αλήθεια θα σας ελευθερώσει». (Ιωάννης 8:32) Τι σημαίνει αυτό;

Μπορείτε να απολαμβάνετε ελευθερία τώρα. Μπορείτε να είστε ελεύθεροι από τις ψεύτικες διδασκαλίες και τα ψέματα που έχει διαδώσει ο Σατανάς. Μπορείτε να είστε ελεύθεροι από την απελπισία που γεμίζει τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων οι οποίοι δεν γνωρίζουν τον Ιεχωβά. (Ρωμαίους 8:22) Οι φίλοι του Θεού είναι μάλιστα ελεύθεροι από το «φόβο του θανάτου».​—Εβραίους 2:14, 15.

Θα μπορείτε να απολαμβάνετε ελευθερία στο νέο κόσμο του Θεού. Τι υπέροχη ελευθερία θα μπορείτε να απολαμβάνετε στο μέλλον! Στην παραδεισιακή γη, θα υπάρχει ελευθερία από τον πόλεμο, την αρρώστια και το έγκλημα. Ελευθερία από τη φτώχεια και την πείνα. Ελευθερία από τα γηρατειά και το θάνατο. Ελευθερία από το φόβο, την καταπίεση και την αδικία. Η Γραφή λέει για τον Θεό: «Ανοίγεις το χέρι σου και χορταίνεις την επιθυμία κάθε ζωντανού πλάσματος».​—Ψαλμός 145:16.

Οι φίλοι του Θεού θα ζήσουν για πάντα. Η αιώνια ζωή είναι ένα πολύτιμο δώρο το οποίο θα δώσει ο Θεός σε όλους όσους επιζητούν τη φιλία του. (Ρωμαίους 6:23) Απλώς σκεφτείτε τι θα σήμαινε η ατέλειωτη ζωή για εσάς!

Θα έχετε χρόνο να κάνετε πολλά πράγματα. Ίσως θα θέλατε να μάθετε να παίζετε κάποιο μουσικό όργανο. Ή μπορεί να θέλετε να μάθετε ζωγραφική ή ξυλουργική. Ίσως να σας άρεσε να μάθετε για κάποια ζώα ή φυτά. Ή πιθανώς να θέλετε να ταξιδέψετε και να δείτε διαφορετικές χώρες και λαούς. Αν έχετε αιώνια ζωή όλα αυτά θα είναι εφικτά!

Θα έχετε το χρόνο να κάνετε πολλούς φίλους. Το να ζείτε αιώνια θα σας δώσει τη δυνατότητα να γνωρίσετε πολλούς άλλους που έχουν γίνει φίλοι του Θεού. Θα γνωρίσετε τα ταλέντα και τις καλές τους ιδιότητες, και αυτοί θα γίνουν και δικοί σας φίλοι. Εσείς θα αγαπήσετε αυτούς και εκείνοι θα αγαπήσουν εσάς. (1 Κορινθίους 13:8) Το να έχετε ατέλειωτη ζωή θα σας δώσει το χρόνο για να γίνετε φίλοι με κάθε άτομο στη γη! Πάνω από όλα, η φιλία σας με τον Ιεχωβά θα γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή με το πέρασμα των αιώνων. Είθε να είστε φίλοι του Θεού για πάντα!