Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετάβαση στον πίνακα περιεχομένων

ΜΑΘΗΜΑ 1ο

Ο Θεός σάς Καλεί να Γίνετε Φίλοι Του

Ο Θεός σάς Καλεί να Γίνετε Φίλοι Του

Ο Θεός θέλει να είστε φίλοι του. Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσατε να είστε φίλοι της μεγαλύτερης Προσωπικότητας στο σύμπαν; Ο Αβραάμ, ο οποίος έζησε πολύ παλιά, αποκλήθηκε φίλος του Θεού. (Ιακώβου 2:23) Και άλλα άτομα για τα οποία μιλάει η Γραφή απόλαυσαν τη φιλία του Θεού και ευλογήθηκαν πλούσια. Σήμερα, άνθρωποι από κάθε μέρος της γης έχουν γίνει φίλοι του Θεού. Και εσείς επίσης μπορείτε να είστε φίλοι του Θεού.

Το να είναι κάποιος φίλος του Θεού είναι καλύτερο από το να είναι φίλος οποιουδήποτε ανθρώπου. Ο Θεός δεν απογοητεύει ποτέ τους όσιους φίλους του. (Ψαλμός 18:25) Το να είστε φίλοι του Θεού είναι καλύτερο από το να έχετε πλούτη. Όταν πεθάνει κάποιος πλούσιος, τα χρήματά του πηγαίνουν σε άλλους. Ωστόσο, εκείνοι που απολαμβάνουν φιλία με τον Θεό έχουν ένα θησαυρό τον οποίο κανείς δεν μπορεί να τους πάρει.​—Ματθαίος 6:19.

Μερικοί ίσως προσπαθήσουν να σας εμποδίσουν να μάθετε για τον Θεό. Ακόμη και μερικοί από τους φίλους σας και την οικογένειά σας μπορεί να το κάνουν αυτό. (Ματθαίος 10:36, 37) Αν οι άλλοι σας περιγελούν ή σας απειλούν, αναρωτηθείτε: “Ποιον θέλω να ευαρεστώ​—τους ανθρώπους ή τον Θεό;” Σκεφτείτε: Αν σας έλεγε κάποιος να σταματήσετε να τρώτε, θα τον ακούγατε; Ασφαλώς όχι! Χρειάζεστε τροφή για να ζήσετε. Ο Θεός, όμως, μπορεί να σας κάνει να ζήσετε για πάντα! Ποτέ λοιπόν μην αφήσετε κάποιον να σας εμποδίσει να μάθετε πώς μπορείτε να είστε φίλοι του Θεού.​—Ιωάννης 17:3.