Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πώς Βλέπετε το Μέλλον;

Πώς Βλέπετε το Μέλλον;

Πιστεύετε ότι ο κόσμος μας . . .

  • θα παραμείνει ο ίδιος;

  • θα γίνει χειρότερος;

  • θα γίνει καλύτερος;

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ

«Ο Θεός . . . θα εξαλείψει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους, και ο θάνατος δεν θα υπάρχει πια, ούτε πένθος ούτε κραυγή ούτε πόνος δεν θα υπάρχουν πια. Τα παλιά έχουν παρέλθει».​—Αποκάλυψη 21:3, 4, Μετάφραση Νέου Κόσμου.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Ουσιαστική και ικανοποιητική εργασία.​—Ησαΐας 65:21-23.

Όχι πια αρρώστιες και βάσανα.​—Ησαΐας 25:8· 33:24.

Ευτυχισμένη, ατέλειωτη ζωή με την οικογένεια και τους φίλους σας.​—Ψαλμός 37:11, 29.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΣΑ ΛΕΕΙ Η ΓΡΑΦΗ;

Ναι, για δύο τουλάχιστον λόγους:

  • Ο Θεός έχει την ικανότητα να εκπληρώσει την υπόσχεσή του. Στη Γραφή, μόνο ο Ιεχωβά Θεός αποκαλείται “Παντοδύναμος”, επειδή έχει απεριόριστη δύναμη. (Αποκάλυψη 15:3) Είναι λοιπόν απόλυτα ικανός να τηρήσει την υπόσχεσή του και να αλλάξει τον κόσμο μας προς το καλύτερο. Όπως λέει η Γραφή, «για τον Θεό τα πάντα είναι δυνατά».​—Ματθαίος 19:26.

  • Ο Θεός έχει την επιθυμία να εκπληρώσει την υπόσχεσή του. Για παράδειγμα, ο Ιεχωβά λαχταράει να ξαναφέρει στη ζωή τους ανθρώπους που έχουν πεθάνει.​—Ιώβ 14:14, 15.

    Η Γραφή δείχνει επίσης ότι ο Γιος του Θεού, ο Ιησούς, γιάτρεψε αρρώστους. Γιατί το έκανε αυτό; Επειδή το ήθελε. (Μάρκος 1:40, 41) Ο Ιησούς επιθυμούσε να βοηθάει όσους βρίσκονταν σε ανάγκη διότι αντανακλούσε τέλεια την προσωπικότητα του Πατέρα του.​—Ιωάννης 14:9.

    Άρα λοιπόν, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι και ο Ιεχωβά και ο Ιησούς θέλουν να μας βοηθήσουν να έχουμε ευτυχισμένο μέλλον!​—Ψαλμός 72:12-14· 145:16· 2 Πέτρου 3:9.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ

Πώς θα αλλάξει ο Θεός τον κόσμο μας προς το καλύτερο;

Η Γραφή δίνει την απάντηση στα εδάφια ΜΑΤΘΑΙΟΣ 6:9, 10 και ΔΑΝΙΗΛ 2:44.