Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετάβαση στον πίνακα περιεχομένων

ΜΑΘΗΜΑ 2

Γιατί Λεγόμαστε Μάρτυρες του Ιεχωβά;

Γιατί Λεγόμαστε Μάρτυρες του Ιεχωβά;

Νώε

Αβραάμ και Σάρρα

Μωυσής

Ιησούς Χριστός

Πολλοί πιστεύουν ότι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» είναι το όνομα μιας καινούριας θρησκείας. Ωστόσο, πριν από 2.700 και πλέον χρόνια, οι υπηρέτες του μόνου αληθινού Θεού χαρακτηρίστηκαν «μάρτυρές» του. (Ησαΐας 43:10-12) Ως το 1931, ήμασταν γνωστοί ως Σπουδαστές της Γραφής. Αλλά γιατί πήραμε το όνομα Μάρτυρες του Ιεχωβά;

Προσδιορίζει τον Θεό μας. Σύμφωνα με τα αρχαία χειρόγραφα, το όνομα του Θεού, Ιεχωβά, εμφανίζεται χιλιάδες φορές στη Γραφή. Σε πολλές μεταφράσεις έχει αντικατασταθεί με τίτλους όπως Κύριος ή Θεός. Εντούτοις, ο αληθινός Θεός είχε αποκαλυφτεί στον Μωυσή με το προσωπικό του όνομα, Ιεχωβά, λέγοντας: «Αυτό είναι το όνομά μου στον αιώνα». (Έξοδος 3:15) Με αυτόν τον τρόπο, ξεχώρισε τον εαυτό του από όλους τους ψεύτικους θεούς. Είμαστε περήφανοι που φέρουμε το άγιο όνομα του Θεού.

Περιγράφει την αποστολή μας. Στην αρχαιότητα, μια μακρά σειρά ανθρώπων, ξεκινώντας από τον δίκαιο Άβελ, έδωσαν μαρτυρία για την πίστη τους στον Ιεχωβά. Στο διάβα των αιώνων, ο Νώε, ο Αβραάμ, η Σάρρα, ο Δαβίδ και άλλοι προστέθηκαν σε αυτό το «μεγάλο σύννεφο μαρτύρων». (Εβραίους 11:4–12:1) Όπως κάποιος δίνει μαρτυρία υπέρ ενός αθώου στο δικαστήριο, έτσι και εμείς είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε γνωστή την αλήθεια για τον Θεό μας.

Μιμούμαστε τον Ιησού. Η Γραφή τον αποκαλεί “πιστό και αληθινό μάρτυρα”. (Αποκάλυψη 3:14) Ο ίδιος ο Ιησούς είπε ότι “έκανε γνωστό το όνομα του Θεού” και ότι “έδινε μαρτυρία για την αλήθεια” σχετικά με τον Θεό. (Ιωάννης 17:26· 18:37) Επομένως, οι γνήσιοι ακόλουθοι του Χριστού πρέπει να φέρουν το όνομα του Ιεχωβά και να το κάνουν γνωστό. Αυτό προσπαθούν ολόψυχα να κάνουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά.

  • Γιατί υιοθέτησαν οι Σπουδαστές της Γραφής το όνομα Μάρτυρες του Ιεχωβά;

  • Από πόσο παλιά έχει ο Ιεχωβά μάρτυρες πάνω στη γη;

  • Ποιος είναι ο μεγαλύτερος Μάρτυρας του Ιεχωβά;