Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετάβαση στον πίνακα περιεχομένων

Εισαγωγικά Βίντεο για τα Βιβλία της Αγίας Γραφής

Βασικά στοιχεία για κάθε βιβλίο της Αγίας Γραφής.

Εισαγωγή στο Βιβλίο του Δανιήλ

Ο Δανιήλ και οι σύντροφοί του παρέμειναν πιστοί στον Ιεχωβά κάτω από όλες τις περιστάσεις. Το παράδειγμά τους καθώς και η εκπλήρωση της προφητείας μπορούν να μας ωφελήσουν τώρα, στον καιρό του τέλους.

Εισαγωγή στο Βιβλίο του Ωσηέ

Η προφητεία του Ωσηέ δίνει σημαντικά μαθήματα σε εμάς σήμερα για το έλεος του Ιεχωβά προς τους μετανοημένους αμαρτωλούς και για το είδος της λατρείας που αναμένει.

Εισαγωγή στο Βιβλίο του Ιωήλ

Ο προφήτης Ιωήλ προφήτευσε σχετικά με την επερχόμενη «ημέρα του Ιεχωβά» και έδειξε πώς θα επιβιώσουμε. Η προφητεία του γίνεται ακόμα πιο επείγουσα σήμερα.

Εισαγωγή στο Βιβλίο του Αμώς

Ο Ιεχωβά χρησιμοποίησε αυτόν τον ταπεινό άνθρωπο για ένα σημαντικό έργο. Ποια πολύτιμα μαθήματα παίρνουμε από το παράδειγμα του Αμώς;

Εισαγωγή στο Βιβλίο του Αβδιού

Αυτό είναι το μικρότερο βιβλίο των Εβραϊκών Γραφών. Η προφητεία προσφέρει ελπίδα και υπόσχεται τη δικαίωση της βασιλικής εξουσίας του Ιεχωβά.

Εισαγωγή στο Βιβλίο του Ιωνά

Ο προφήτης δέχτηκε διόρθωση, εκπλήρωσε τον διορισμό του και διδάχτηκε ένα ζωτικό μάθημα για την όσια αγάπη και το έλεος του Θεού. Οι εμπειρίες του θα αγγίξουν την καρδιά σας.

Εισαγωγή στο Βιβλίο του Μιχαία

Αυτή η θεόπνευστη προφητεία μπορεί να ενισχύσει την πεποίθησή μας ότι ο Ιεχωβά ζητάει από εμάς μόνο ό,τι είναι λογικό και ωφέλιμο.

Εισαγωγή στο Βιβλίο του Ναούμ

Η προφητεία μάς δίνει την πεποίθηση ότι ο Ιεχωβά εκπληρώνει πάντοτε τον λόγο του και ότι παρέχει παρηγοριά σε όλους όσους επιζητούν ειρήνη και σωτηρία υπό τη δική του Βασιλεία.

Εισαγωγή στο Βιβλίο του Αββακούμ

Μπορούμε να έχουμε την πεποίθηση ότι ο Ιεχωβά γνωρίζει πάντοτε ποια είναι η καλύτερη στιγμή και ο καλύτερος τρόπος για να σώσει τον λαό του.

Εισαγωγή στο Βιβλίο του Σοφονία

Γιατί πρέπει να φυλαγόμαστε από το σκεπτικό ότι η ημέρα του Ιεχωβά δεν θα έρθει;

Εισαγωγή στο Βιβλίο του Αγγαίου

Η προφητεία τονίζει πόσο σημαντικό είναι να βάζουμε τη λατρεία του Θεού πάνω από τις προσωπικές επιδιώξεις.

Εισαγωγή στο Βιβλίο του Ζαχαρία

Πολλά θεόπνευστα οράματα και προφητείες ενίσχυαν τον λαό του Θεού στο παρελθόν. Οι ίδιες αυτές προφητείες συνεχίζουν να μας διαβεβαιώνουν για την υποστήριξη του Ιεχωβά σήμερα.

Εισαγωγή στο Βιβλίο του Μαλαχία

Είναι μια προφητεία για τις αναλλοίωτες αρχές του Ιεχωβά, καθώς και για το έλεος και την αγάπη του. Η προφητεία παρέχει επίσης ζωτικά μαθήματα για σημερινές καταστάσεις.

Εισαγωγή στο Βιβλίο του Ματθαίου

Μάθετε βασικά στοιχεία για αυτό το Γραφικό βιβλίο, το πρώτο από τα τέσσερα Ευαγγέλια.

Εισαγωγή στο Βιβλίο του Ιωάννη

Η αφήγηση του Ιωάννη τονίζει την αγάπη του Ιησού για την ανθρωπότητα, το παράδειγμα ταπεινοφροσύνης που έθεσε, καθώς και την ταυτότητά του ως Μεσσία και μελλοντικού Βασιλιά της Βασιλείας του Θεού.

Εισαγωγή στο Βιβλίο Πράξεις των Αποστόλων

Οι πρώτοι Χριστιανοί εργάστηκαν σκληρά για να κάνουν μαθητές από όλα τα έθνη. Το Γραφικό βιβλίο των Πράξεων μπορεί να αυξήσει τον ζήλο και τον ενθουσιασμό σας για τη διακονία.

Εισαγωγή στην Επιστολή Προς τους Ρωμαίους

Θεόπνευστη καθοδηγία για την απροσωποληψία του Ιεχωβά και για τη σπουδαιότητα της εκδήλωσης πίστης στον Ιησού Χριστό.

Εισαγωγή στην Πρώτη Επιστολή Προς τους Κορινθίους

Η επιστολή του Παύλου περιέχει θεόπνευστες συμβουλές σχετικά με την ενότητα, την ηθική καθαρότητα, την αγάπη και την πίστη στην ανάσταση.