Doorgaan naar inhoud

Doorgaan naar inhoudsopgave

LES 18

Wees eeuwig Gods vriend!

Wees eeuwig Gods vriend!

Het kost moeite om een vriend te krijgen; het kost moeite om een vriend te houden. Uw moeite om een vriend van God te worden en te blijven, zal rijk gezegend worden. Jezus zei tegen hen die in hem geloofden: „De waarheid zal u vrijmaken” (Johannes 8:32). Wat wil dat zeggen?

U kunt nu vrij zijn. U kunt vrij zijn van de valse leerstellingen en leugens die door Satan verspreid zijn. U kunt vrij zijn van de hopeloosheid die het leven beheerst van miljoenen mensen die Jehovah niet kennen (Romeinen 8:22). Gods vrienden zijn zelfs vrij van de „vrees voor de dood”. — Hebreeën 2:14, 15.

U kunt in Gods nieuwe wereld vrij zijn. Wat een geweldige vrijheid kunt u in de toekomst genieten! In het aards paradijs zullen mensen vrij zijn van oorlog, ziekte en misdaad. Vrij van armoede en honger. Vrij van ouderdom en dood. Vrij van angst, onderdrukking en onrecht. De bijbel zegt over God: „Gij opent uw hand en verzadigt de begeerte van al wat leeft.” — Psalm 145:16.

Gods vrienden zullen eeuwig leven. Eeuwig leven is een kostbaar geschenk dat God aan iedereen zal geven die zijn vriendschap zoekt (Romeinen 6:23). Bedenk eens wat oneindig leven voor u zou betekenen!

U zult voor veel dingen tijd hebben. Misschien zou u graag een muziekinstrument leren bespelen. Of misschien wilt u ooit mooie schilderijen maken of timmerman worden. U zou misschien graag meer over dieren of planten weten. Het kan zijn dat u wilt reizen om allerlei landen en volken te zien. Met eeuwig leven zijn al die dingen mogelijk!

U zult tijd hebben om veel vrienden te maken. Met eeuwig leven zal het mogelijk zijn veel anderen te leren kennen die Gods vrienden zijn geworden. U zult hun talenten en goede eigenschappen leren kennen en zij zullen ook uw vrienden zijn. U zult van hen houden en zij zullen van u houden (1 Korinthiërs 13:8). Met oneindig leven zult u de tijd hebben om met iedereen op aarde vriendschap te sluiten! En het allerbeste is nog dat uw vriendschap met Jehovah met het verstrijken van de eeuwen steeds sterker zal worden. Dat u eeuwig Gods vriend mag zijn!