Gå direkte til indholdet

Gå til sekundær menu

Jehovas Vidner

Dansk

Tid til at tjekke ud fra Bossert Hotel

I november 2012 solgte Jehovas Vidner Bossert Hotel. Nøglerne blev overdraget til den nye ejer, og ligesom utallige gæster tjekkede Jehovas Vidner ud og forlod stedet. Det indkomne beløb for salget vil blive brugt til at fremme Jehovas Vidners verdensomspændende bibelundervisningsarbejde.

Jehovas Vidner har solgt denne 14-etages bygning i italiensk renæssancestil fordi deres hovedkontor bliver flyttet væk fra Brooklyn, New York, til nye omgivelser i Warwick, New York. Denne flytning vil foregå over flere år.

Hundrede års historie

Louis Bossert, en tømmerhandler fra New York, byggede Bossert i 1909. Det skulle være et lejlighedshotel, med plads til både midlertidige og permanente beboere. Fordi det hurtigt blev fyldt op, lavede han en tilbygning i 1914, der næsten fordoblede bygningens størrelse. En restaurant på toppen af bygningen kaldet Marine Roof blev tilføjet i 1916.

I løbet af 1980’erne købte Jehovas Vidner bygningen og renoverede den så den dækkede behovet for dem på hovedkontoret der skulle bo i bygningen. Håndværkerne lavede balsale om til spisesale, og restauranten på toppen af bygningen blev til et hyggeligt opholdssted for beboerne og deres gæster.

Siden 2010 har Jehovas Vidner fra hele verden kunnet overnatte på hotellet når de besøgte hovedkontoret.

Den nye ejer har planer om at renovere bygningen og drive den som hotel. På grund af den fine stand bygningen er i, vil det ikke være vanskeligt at forvandle Bossert med dets beskedne ét- og toværelses lejligheder til et luksushotel.

Restaureres til dets tidligere pragt

Før Jehovas Vidner flyttede ind i Bossert, led det under at det i mange år var blevet forsømt. Dets hvide ydre var beskidt, og den massive terrakotta-gesims der omgiver toppen af bygningen, var ødelagt og i dårlig stand. Vinduerne var gamle og utætte. De eneste stamgæster på Marine Roof var duer. Så et stort renoveringsarbejde blev sat i gang. Jehovas Vidner fra hele USA gav af deres tid og evner, og projektet var færdigt i 1991.

I forbindelse med renoveringen rengjorde og reparerede Jehovas Vidner bygningens ydre der bestod af kalksten og granit. De erstattede terrakotta-gesimsen med en tro kopi fremstillet af glasfiber. De satte nye mahogni-vinduer i.

De restaurerede også fuldstændig bygningens interiør og gjorde især meget ud af den engang så smukke foyer. For at kunne reparere de ødelagte marmorvægge fik man sten fra det oprindelige stenbrud i Italien. Håndværkerne restaurerede også stukloftet, der var blevet ødelagt af vand.

De enorme jernsøjler i foyeren udgjorde en stor udfordring. De var oprindelig lavet med scagliola, en italiensk pudseteknik der fik søjlerne til at ligne marmor. Men de var blevet malet over mange gange af de forrige ejere. Ingen af håndværkerne kendte teknikken bag scagliola. Men et nærliggende universitetsbibliotek havde en bog der beskrev hvordan man fremstillede denne kunstige marmor. Med denne information i bagagen brugte arbejderne flere uger på at færdiggøre søjlerne så de næsten fremstod som en tro kopi af de originale.

Da renoveringen var færdig i 1991, var bygningen både praktisk anvendelig og smuk. Som anerkendelse for indsatsen fik Bossert tildelt Lucy G. Moses Preservation Award for et enestående restaureringsarbejde.