Idi na sadržaj

Izjava o privatnosti

Izjava o privatnosti

VAŽNO: KORIŠTENJEM NAŠE STRANICE I/ILI DAVANJEM BILO KOJEG OSOBNOG PODATKA IZRIČITO PRISTAJETE NA TO DA SVE OSOBNE PODATKE KOJE PREDATE MOŽEMO OBRAÐIVATI NA NAČIN I U SVRHE OPISANE U SLJEDEĆOJ IZJAVI O PRIVATNOSTI I U SKLADU S POSTOJEĆOM ZAKONSKOM REGULATIVOM VEZANOM UZ ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA.

 POŠTIVANJE VAŠE PRIVATNOSTI

Smatramo se dužnima štititi i poštivati vašu privatnost. U ovoj Izjavi navodi se kako će na našoj stranici biti obrađeni svi osobni podaci koje prikupimo od vas ili koje nam sami date. Zadržavamo određene osnovne informacije kad posjetite našu stranicu i uviđamo važnost očuvanja sigurnosti podataka i obavještavanja o tome kako postupamo s tim podacima. Postoji mogućnost da nam odlučite pružiti podatke koji se smatraju osobnima. U ovoj Izjavi izraz “osobni podaci” odnosi se na podatke kao što su vaše ime i prezime, e-mail adresa, poštanska adresa, broj telefona ili mobitela te bilo koji drugi podatak koji se može koristiti za vašu identifikaciju. Niste obavezni dati nam nikakav osobni podatak kada pretražujete dijelove ove stranice koji su namijenjeni javnosti. Izrazi “stranica” i “internetska stranica” uključuju ovu stranicu te naše ostale stranice – apps.jw.org, ba.jw.org, stream.jw.org i wol.jw.org.

 PODACI O VODITELJU OBRADE

Ova internetska stranica u vlasništvu je neprofitne organizacije Watchtower Bible and Tract Society of New York, Inc. (u daljnjem tekstu “Watchtower”) sa sjedištem u New Yorku, koja podupire djelatnost Jehovinih svjedoka i njihov biblijski obrazovni program. Ako dobrovoljno odlučite otvoriti račun, dati prilog, zatražiti da vas posjeti netko od Jehovinih svjedoka ili poduzeti neku drugu radnju koja uključuje davanje osobnih podataka, pristajete na našu Izjavu te pohranu svojih podataka na serverima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i na prikupljanje, obradu, prijenos i pohranu svojih osobnih podataka, što obavlja organizacija Watchtower i pravni subjekti koji podupiru Jehovine svjedoke u raznim zemljama radi obrade vašeg zahtjeva. Ova vjerska zajednica djeluje širom svijeta putem pravnih subjekata registriranih u raznim zemljama. U povezanosti sa zaštitom podataka ti pravni subjekti mogu biti mjesne skupštine, podružnice i druge slične organizacije Jehovinih svjedoka.

Voditelj obrade vaših osobnih podataka razlikuje se ovisno o vašem korištenju ove stranice. Naprimjer, ako dajete prilog pravnom subjektu u nekoj zemlji, informaciju o tome kojem ste pravnom subjektu dali svoje ime i prezime te svoje kontakt-podatke dobit ćete tijekom postupka davanja priloga. Ako pak zatražite da vas posjeti netko od Jehovinih svjedoka, vaše ime i prezime te vaše kontakt-podatke dobit će podružnica Jehovinih svjedoka nadležna za vašu zemlju i odgovarajuća skupština Jehovinih svjedoka, a sve s ciljem da se udovolji vašem zahtjevu.

Ako se u zemlji u kojoj živite primjenjuje odgovarajuća zakonska regulativa za zaštitu podataka, kontakt-podatke o voditeljima obrade za zemlju u kojoj živite možete pronaći ovdje.

 SIGURNOST PODATAKA I POVJERLJIVOST

Sigurnost vaših osobnih podataka shvaćamo vrlo ozbiljno. Koristimo najnovije tehnike za pohranu podataka i sigurnost kako bismo zaštitili vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, nedozvoljenog korištenja ili otkrivanja informacija, neovlaštene izmjene, nezakonitog uništavanja ili slučajnog gubitka. Svi izvršitelji obrade osobnih podataka i sve treće strane s kojima surađujemo kako bismo obradili vaše osobne podatke dužni su poštovati povjerljivost vaših podataka. Vaše osobne podatke čuvamo samo onoliko koliko je u razumnoj mjeri potrebno da bismo ispunili svrhu za koje smo ih prikupili te ispoštovali bilo koje zakonske obveze o izvještavanju ili rokove čuvanja dokumenata.

Vaše osobne podatke tijekom prijenosa štitimo koristeći šifriranje, kao što je protokol Transport Layer Security (TLS). Koristimo računalne sustave s ograničenim pristupom, a oni su smješteni u objektima koji imaju fizičke, elektroničke i proceduralne mjere zaštite kojima štitimo povjerljivost i sigurnost informacija koje stižu do nas. Držimo se strogih sigurnosnih standarda kako bismo spriječili bilo koji neovlašteni pristup.

 MALOLJETNICI

Ako u zemlji iz koje pristupate našoj stranici imate status maloljetne osobe, svoje osobne podatke na ovu stranicu možete predati samo uz dopuštenje roditelja ili skrbnika. Ako ste roditelj ili skrbnik i date privolu u ime maloljetnika da proslijedi svoje osobne podatke putem ove stranice, složili ste se s ovom Izjavom u ime tog maloljetnika.

 VANJSKI PRUŽATELJI USLUGA

Ova internetska stranica na nekim dijelovima sadrži poveznice koje vas upućuju na stranice vanjskih pružatelja usluga (primjerice u slučaju ispunjavanja online obrazaca). Bit ćete upoznati da se nalazite na takvoj stranici jer će ona imati drugačiji izgled, a promijenit će se i adresa u pregledniku. Osim toga, preko vanjskih pružatelja usluga možete dobiti e-mailove ili poruke na temelju zahtjeva koji ste poslali putem ove stranice kako biste dobili informacije, a u to spadaju i obavijesti o aktivnostima za koje ste zatražili informacije. Kad biramo vanjske pružatelje usluga, provjerava se njihova razina zaštite privatnosti i zaštite osobnih podataka kako bismo bili sigurni da se u tome drže istih standarda kao i mi. Tu provjeru periodično vršimo i nakon što ih odaberemo. Međutim, vanjski pružatelji usluga omogućuju korištenje aplikacija i usluga čije programiranje, uvjete korištenja, izjavu o privatnosti i opće uvjete ne možemo kontrolirati. Zbog toga je vaše korištenje tih aplikacija i usluga na našoj stranici podložno uvjetima korištenja i općih uvjeta koje određuju vanjski pružatelji usluga. Mi nemamo informacije o ažuriranjima tih dokumenata i zato vas molimo da, prije korištenja usluga vanjskih pružatelja usluga, razmotrite njihove uvjete. Ako imate pitanja o tome kako vanjski pružatelji usluga poštuju zaštitu privatnosti, pogledajte uvjete korištenja na njihovim internetskim stranicama.

 Ako na ovoj stranici koristite uslugu Google karte, imajte na umu da je korištenje te usluge podložno trenutnim pravilima o privatnosti koja vrijede na Googleu. Google je vanjski pružatelj usluga čije aplikacije, programiranje i uvjete pružanja usluga ne možemo kontrolirati. Zbog toga je korištenje usluge Google karte na ovoj stranici podložno trenutno važećim Dodatnim uvjetima pružanja usluge za Google karte/Google Earth. Mi nemamo informacije o ažuriranjima tog dokumenta i zato vas molimo da ga razmotrite prije korištenja usluge Google karte. Ako se ne slažete s uvjetima korištenja te usluge Google karte, nemojte je koristiti.

OBAVIJEST O PROMJENI OVE IZJAVE

 Stalno usavršavamo ovu stranicu i dodajemo nove funkcije i značajke te poboljšavamo postojeće usluge i dodajemo nove. Te stalne promjene, koje uključuju i zakonske promjene te promjene u tehnologiji, mogu utjecati na način na koji obrađujemo osobne podatke. Kada bude potrebno promijeniti ovu Izjavu, na ovoj ćemo stranici objaviti sve promjene kako biste uvijek znali koje podatke prikupljamo i kako ih obrađujemo.

AKTIVNO SKRIPTIRANJE ILI JAVASCRIPT

Skriptiranje koristimo za poboljšavanje funkcionalnosti naše stranice. Ta tehnologija korisniku omogućava brži pristup informacijama. Na stranici jw.org skriptiranje nikad ne upotrebljavamo da bi se na vaše računalo instalirali programi niti da bi se s vašeg računala neovlašteno prikupljali podaci.

Da bi neki dijelovi stranice jw.org pravilno radili, u internetskom pregledniku morate omogućiti aktivno skriptiranje ili JavaScript. Većina preglednika omogućava da za određene stranice te opcije budu uključene ili isključene. U sustavu pomoći internetskog preglednika možete saznati kako uključiti skriptiranje za određene internetske stranice.