Kako će Bog pomoći ljudima?

Kako će Bog pomoći ljudima?

Smatrate li da je to...

 • raj na nebu?

 • nešto u našem srcu?

 • stvarna vlast na nebu?

ŠTO KAŽE BIBLIJA?

“Bog će nebeski podići kraljevstvo koje nikada neće propasti” (Danijel 2:44, prijevod Novi svijet)

“Kraljevska vlast nad svijetom sada pripada Gospodinu našemu i Kristu njegovu, i on će kraljevati u svu vječnost” (Otkrivenje 11:15)

KAKO TO MOŽE UTJECATI NA VAŠ ŽIVOT?

 • Pravedna vlast može i vama osobno donijeti mnogo dobra (Izaija 48:17, 18)

 • U novom svijetu koji će uskoro biti uspostavljen svi će ljudi biti savršeno zdravi i istinski sretni (Otkrivenje 21:3, 4)

MOŽEMO LI DOISTA VJEROVATI ONOM ŠTO KAŽE BIBLIJA?

Možemo, i to iz barem dva razloga:

 • Isus je pokazao što će Božje Kraljevstvo ostvariti. On je učio svoje sljedbenike da se mole za dolazak Božjeg Kraljevstva te da se na Zemlji vrši Božja volja (Matej 6:9, 10). Osim toga, čudesnim je djelima pokazao kako će se ispuniti riječi te molitve.

  Dok je bio na Zemlji, Isus je hranio gladne, liječio bolesne i uskrsavao mrtve (Matej 15:29-38; Ivan 11:38-44). Znajući da će u budućnosti biti vladar Božjeg Kraljevstva, htio je ljudima zorno prikazati što će to Kraljevstvo učiniti za svoje podanike (Otkrivenje 11:15).

 • Stanje u svijetu dokaz je da će Božje Kraljevstvo uskoro doći. Isus je prorekao da će neposredno prije nego što Kraljevstvo uspostavi mir na Zemlji našim svijetom harati ratovi, glad i potresi (Matej 24:3, 7).

  To se proročanstvo ispunjava pred našim očima. Zato možemo biti sigurni da će Božje Kraljevstvo uskoro stati na kraj svim takvim nevoljama.

RAZMISLITE

Kako će naš život izgledati pod vlašću Božjeg Kraljevstva?

Odgovor na to pitanje Biblija pruža u PSALMU 37:29 i IZAIJI 65:21-23.