Salta al contingut

Una campanya que va salvar vides

Una campanya que va salvar vides

Degut a l’alt índex de suïcidi a l’estat de Tabasco (Mèxic), els testimonis de Jehovà van organitzar en 2017 una campanya especial de dos mesos per a tornar a oferir la ¡Despertad! d’abril de 2014 que es titulava «¿Vale la pena vivir? Tres razones para no darse por vencido». La campanya va ser molt ben rebuda.

Ajuda en el moment oportú

Faustino, que és testimoni de Jehovà, va parlar amb una dona que estava preocupada pel seu fill de 22 anys. El xic patia depressió i havia intentat suïcidar-se. Sa mare no sabia com ajudar-lo, i per això, quan Faustino li va oferir la revista, va dir: «Açò és just el que el meu fill necessita!». Al dia següent, Faustino el va visitar, i van parlar sobre els consells bíblics que es destaquen en la revista. Després d’unes quantes visites, el xic estava més animat. Faustino diu: «El veig més content i tranquil». A més, li conta el que aprén al seu germà, qui també té depressió.

Karla viu a la ciutat d’Huimanguillo i va gastar la revista per a ajudar una companya de classe. Ella diu: «Una xica de la meua classe, que té 14 anys, estava trista. Vaig parlar amb ella i em va contar els problemes que tenia a sa casa. Mentres parlàvem, em vaig adonar que tenia unes cicatrius a la mà esquerra». Resulta que esta xica solia fer-se talls en els braços i les cames, se sentia lletja i pensava que la vida no tenia sentit. Karla li va donar la revista ¡Despertad! Després de llegir-la, la companya li va dir que era com si l’hagueren escrita per a ella i, amb un somriure, va expressar que ara tenia més ganes de viure.

En la ciutat de Villahermosa, hi havia un home que estava desesperat. Havia perdut la faena i la seua dona els havia abandonat a ell i als seus fills. Li va demanar ajuda a Déu en oració, però continuava sense esperança. Quan estava a punt de llevar-se la vida, dos testimonis de Jehovà, Martín i Miguel, tocaren a la porta. L’home va obrir, i els Testimonis li van oferir la revista ¡Despertad! Al vore el títol, va sentir que eixa era la resposta de Déu a les seues oracions, i Martín i Miguel el van consolar amb la Bíblia. Tornaren uns dies després, i l’home ja estava més calmat i asserenat. Actualment estudia la Bíblia dos voltes a la setmana.

Els reclusos escolten les bones notícies

Com a part d’esta campanya, els Testimonis van visitar algunes presons de l’estat de Tabasco per a mostrar als reclusos els consells que dóna la Bíblia i ajudar-los a trobar un propòsit en la vida. Els Testimonis van preparar una presentació que incloïa vídeos, un discurs bíblic i una dissertació sobre les raons que tenim per a viure destacades en la revista. Tant els presos com el personal de la presó van agrair estes visites. Per exemple, un reclús va dir: «He intentat suïcidar-me tres voltes. Algunes persones em deien que Déu es preocupa per mi, però mai havien gastat la Bíblia per a demostrar-m’ho. Les vostres paraules m’han animat molt».

La campanya no va passar desapercebuda. El secretari estatal de sanitat va donar l’enhorabona als Testimonis pels seus esforços en ajudar la comunitat, i un periòdic local va publicar un article sobre la campanya titulat «Ixen a combatre el suïcidi».