Salta al contingut

Salvats del suïcidi

Salvats del suïcidi

Dos testimonis de Jehovà van tocar a una porta al predicar de casa en casa. L’home que va obrir estava molt desconsolat i darrere d’ell es veia una corda que penjava sobre l’escala.

Quan l’home els va invitar a entrar, els testimonis li van preguntar què feia eixa corda allí. L’home els va dir que estava a punt de penjar-se però, quan va sentir que tocaven el timbre, va decidir obrir la porta per última vegada. Els testimonis van raonar amb ell i el van acompanyar a un metge, el qual li va donar l’ajuda que necessitava.

Esta historia va eixir en un periòdic belga. No obstant, no és l’única vegada que els testimonis de Jehovà han salvat una persona del suïcidi. A continuació trobaràs històries similars que han passat en altres parts del món.

Una dona de Grècia va escriure: «Vaig sofrir un gran desengany per culpa de la meua parella i vaig caure en la depressió. Emocionalment estava tant afectada que vaig decidir llevar-me la vida. Pensar en el suïcidi em calmava, volia fer desaparèixer el dolor emocional».

En lloc d’això, la dona va buscar ajuda mèdica. Poc temps després, va contactar amb els Testimonis, començà a estudiar la Bíblia i a assistir a les reunions. Ella relata: «He rebut dels germans la classe d’amor que tota la vida he estat buscant. He fet amics verdaders amb els que puc confiar. Sent pau i felicitat. No em preocupa el futur».

Un Testimoni del Regne Unit va escriure: «Una coneguda meua em va tocar per telèfon en molt mal estat emocional dient que eixa mateixa nit volia llevar-se la vida. Vaig raonar amb ella usant l’article de la ¡Despertad! de maig del 2008 i li vaig llegir alguns textos bíblics animadors. Després d’això, no ha pensat més en suïcidar-se a pesar dels problemes».

A Ghana, Michael, un testimoni de Jehovà, va iniciar una conversa amb una jove que venia productes on ell treballava. Un dia, es va adonar que ella estava molt deprimida i li va preguntar per què.

Ella va dir que volia suïcidar-se perquè el seu home l’havia rebutjada i l’havia deixada per una altra dona. Michael la va consolar i li va donar dos llibres basats en la Bíblia. El que va llegir li va llevar la idea del suïcidi. Va continuar estudiant la Bíblia i ara és testimoni de Jehovà.

Un periòdic dels Estats Units d’Amèrica va informar que un jove testimoni de Jehovà, mentres predicava, va trobar un cotxe aparcat amb el motor en marxa.

El jove comentà: «Vaig vore que hi havia un tub d’uns 10 centímetres d’ample connectat al tub d’escapament i que arribava fins una finestra del cotxe que estava tapada i precintada.

»Em vaig acostar ràpidament al cotxe i allí vaig trobar una dona plorant desconsolada rodejada d’un fum molt espés. “Què està fent?”, li vaig dir cridant.

»Quan vaig intentar obrir la porta em vaig adonar que hi havia tres xiquets en els seients de darrere del cotxe. Després, la vaig obrir i ella digué: “Me n’he d’anar, me n’he d’anar! I m’he d’emportar els meus fills amb mi!”.

»Li vaig dir: “Per favor, no ho faça, eixa no és la solució”.

»Ella em va contestar: “He d’anar al cel i m’he d’emportar els meus fills amb mi”.

»Mentres la dona continuava plorant, em vaig agenollar i em vaig posar a plorar jo també. De nou, li vaig dir: “Per favor, no ho faça”. Després la vaig agarrar, li vaig posar el meu braç al voltant d’ella i la vaig traure suaument del cotxe.

»Després va cridar: “Salva els meus fills!”.

»Els xiquets van allargar els braços cap a mi. Eren dos xiquetes de quatre i cinc anys i un xiquet de dos. Estaven en la part de darrere del cotxe sense ser conscients que en poc temps haurien mort.

»Una vegada els quatre estaven fora del cotxe, vaig parar el motor. Els cinc ens vam assentar en un mur xicotet i aleshores li vaig dir a la mare: “Conte’m”».

Els Testimonis de Jehovà considerem que la vida és un regal de part del nostre Creador. Per tota la terra, ens esforcem per consolar als qui han perdut un ser estimat per culpa del suïcidi i també ajudem aquells que han intentat fer-ho.