Salta al contingut

Què aporta al teu veïnat tindre una sala de reunions?

Què aporta al teu veïnat tindre una sala de reunions?

Els testimonis de Jehovà porten més d’un segle dissenyant i construint els seus propis llocs de reunió. S’està construint alguna sala de reunions en la teua zona? De quina manera beneficia al teu veïnat tindre una sala de reunions?

Flowery Branch, Geòrgia (Estats Units)

«Un regal per al veïnat»

Les sales de reunions estan dissenyades per a ser atractives incorporacions al veïnat. Jason, qui ajuda a coordinar la construcció d’estes sales als Estats Units, diu: «El nostre objectiu és fer que cada una de les nostres sales siga un dels edificis més atractius i dignes de la zona». Un arquitecte que és Testimoni i treballa en un equip de disseny afegix: «Volem que el resultat final siga un regal per al veïnat, i que tinga un impacte positiu en els edificis dels voltants».

Els qui treballen en la construcció de sales de reunions són testimonis de Jehovà que estan molt implicats en construir edificis d’alta qualitat. A sovint, moltes persones s’adonen del bon treball que realitzen estos voluntaris. Per exemple: en un projecte que es va fer fa poc a Richmond (Estats Units), l’inspector d’obres local va dir que el sostre de la sala era el millor que s’havia construït en la seua zona. A Jamaica, un altre inspector va portar un grup de companys a un projecte de construcció d’una sala de reunions i els va dir: «No fa falta que vos preocupeu per esta gent. Els testimonis de Jehovà seguixen els plànols minuciosament, inclús superen les normatives locals». Un inspector d’obres d’una ciutat de Florida (Estats Units) va dir: «He passat inspeccions en hospitals i en grans projectes del govern, però ningun d’ells ha estat tan ben organitzat com este. Vosaltres sí que sabeu treballar!».

Concession (Zimbabwe)

Una influència positiva per al veïnat

Les reunions que se celebren en estes sales tenen una influència molt positiva en les persones que acudixen perquè se’ls ha capacitat per a ser millors pares, mares i fills. Rod, qui treballa en l’equip de disseny d’una sala de reunions explica: «Cada sala és un centre educatiu que promou uns estàndards morals molt alts, cosa que beneficia tot el veïnat». A més, afegix: «És un lloc on pots trobar ajuda quan estàs passant per un mal moment en la vida. Dins d’estes sales trobaràs un ambient acollidor i amigable, molt beneficiós per a aquells que volen saber més sobre Déu».

Els qui acudixen a les sales de reunions es preocupen pels seus veïns, i quan passen desastres estan disposats a ajudar-los. Per exemple, l’any 2016, després que l’huracà Matthew colpejara les Bahames, els testimonis de Jehovà van arreglar 254 vivendes. En un dels barris afectats, a una dona de 80 anys que es deia Violet se li havia inundat la casa. Es va arrimar a un grup de testimonis que estava fent treballs de socors i es va oferir a pagar-los per a que li arreglaren la casa. Ells no van acceptar els diners, però li van posar totes les teules que li faltaven per a que no tinguera goteres. També van coŀlocar pladur per a reparar-li el sostre de la sala d’estar i li’l van deixar acabat. Després d’això, Violet li va pegar una abraçada a tot l’equip donant-los les gràcies moltes voltes i cridant: «Vosaltres sí que sou el poble de Déu».

Bad Oeynhausen, North Rhine-Westphalia (Alemanya)

«Estem encantats de tindre la Sala de reunions en el nostre veïnat»

Per a tindre les sales de reunions en condicions òptimes, els testimonis de Jehovà han creat un programa que ensenya a les congregacions locals a fer el manteniment de les seues sales. Açò ha donat molt bon resultat. Per exemple, en un barri xicotet d’Arizona, una dona va acceptar la invitació per a anar a una reunió a la sala. Va fer comentaris sobre lo ben cuidada que estava i es va quedar impressionada quan va sentir parlar sobre el programa de manteniment, en concret, el que es faria per a millorar les condicions de l’edifici que ja estava en bon estat. La dona treballava en el periòdic local, i va escriure un article sobre el bon manteniment que tenia la sala. L’article acabava aixina: «Estem encantats de tindre la Sala de reunions en el nostre veïnat».

Pots trobar sales de reunions per tot el món. Estàs invitat a visitar-les, segur que rebràs una càlida benvinguda.