Salta al contingut

S’ajuda els sords en la «maragda de l’equador»

S’ajuda els sords en la «maragda de l’equador»

En Indonèsia, també coneguda com la «maragda de l’equador», viuen milions de persones sordes. Per tal d’ajudar-les, els testimonis de Jehovà han organitzat un programa d’educació bíblica amb una gran varietat de continguts en llengua de signes indonèsia. Estos esforços no han passat desapercebuts.

Una assemblea en llengua de signes

En 2016, a Medan, la capital de la província de Sumatra Septentrional, els testimonis de Jehovà van celebrar una assemblea regional en llengua de signes indonèsia. Un alt funcionari de seguretat va visitar l’esdeveniment i va alabar els Testimonis per oferir el programa educatiu de forma gratuïta. El que va vore el va commoure i inclús va intentar unir-se als assistents imitant els signes que feien al cantar.

El director del complex on es va celebrar l’assemblea va dir que esta havia transcorregut sense incidents, i va afegir: «Espere que els Testimonis continuen organitzant activitats tan bones com estes per a ajudar els nostres veïns sords». També va dir que quan el propietari del complex es va enterar que l’assemblea era per a persones sordes, «va voler fer alguna cosa bona pels Testimonis. Així que em va dir que donara de dinar als [300] assistents».

Els vídeos en llengua de signes són molt valorats

Els testimonis de Jehovà també visiten els sords en persona per a compartir amb ells el missatge de la Bíblia. Solen mostrar-los vídeos en llengua de signes indonèsia, que estan pensats per a ajudar les persones a tindre vides productives i satisfactòries.

Mahendra Teguh Priswanto, subdirector regional de l’Associació Indonèsia per al Benestar dels Sords en Semarang, capital de Java Central, va dir: «L’esforç que feu per a cuidar dels sords i de les seues necessitats és digne d’alabança. [...] Per exemple, el vídeo Una vida familiar feliç. És possible? és molt útil. Apreciaríem molt que esta obra continuara».

«Són molt carinyosos»

Els esforços dels Testimonis han commogut profundament a Yanti, una dona sorda. Ella diu: «La gent sol burlar-se dels sords, però els testimonis de Jehovà són molt carinyosos. Em va tocar el cor saber que molts Testimonis oients aprenen llengua de signes per a ajudar les persones sordes a conéixer el Creador i a millorar les seues vides».

Amb el temps, Yanti es va fer testimoni de Jehovà i ara forma part d’un equip de traducció que produïx vídeos en llengua de signes indonèsia. Ella conta: «Les persones a les que els costa signar guanyen fluïdesa gràcies al material audiovisual que produïm. Però este material també ajuda la gent a ser feliç i a sentir-se realitzada en la vida».