Salta al contingut

Un bomber fora de servici salva vides

Un bomber fora de servici salva vides

El diumenge 5 de gener del 2014, Serge Gerardin viatjava en autobús a una assemblea dels Testimonis de Jehovà a prop de París quan va vore un terrible accident. Ell explica: “El cotxe va xocar amb la barrera de formigó que protegia un pont i se’n va enlairar. Després va xocar contra el pont, es va prendre foc i va acabar boca per amunt”.

Serge és bomber des de fa més de 40 anys. Com és el capità del cos de bombers, va reaccionar de seguida. Ell recorda: “Encara que anàvem en direcció contraria, li vaig dir al conductor que parara. Aleshores vaig eixir de l’autobús i vaig córrer cap al cotxe en flames”. Serge va escoltar crits d’ajuda. Continua dient: “Anava tot mudat i no tenia el meu equip de seguretat. Però aquells crits em van dir que encara podia salvar algú”.

Després de rodejar el cotxe, Serge va trobar un passatger atordit i el va posar fora de perill. Serge explica: “Em va dir que n’hi havia dos persones més dins. Ja s’havien parat moltes persones que volien acostar-se, però la calor i les flames s’ho impedien”.

Alguns camioners van portar extintors. Sota les ordres de Serge, els camioners els van usar i van apagar les flames per un moment. El conductor estava atrapat sota el cotxe, així que Serge i altres persones van aixecar el cotxe i van arrossegar l’home cap a un lloc segur.

Serge conta: “En eixe moment, les flames van aparéixer de repent.” Però encara hi havia altra persona dins amb el cinturó de seguretat posat. Llavors va arribar un altre bomber que estava fora de servici amb la seua caçadora de cuiro. Serge explica: “El cotxe estava a punt d’explotar, aixina que vam decidir agarrar l’home pels braços i traure’l”. Un minut després, el cotxe va explotar.

Quan arribaren els bombers i les ambulàncies, es van encarregar de les víctimes de l’accident i d’apagar el foc. També van atendre a Serge, ja que tenia talls i cremades per les mans. Quan va tornar a l’autobús, alguns hòmens van anar corrents a donar-li les gràcies.

Serge està feliç d’haver fet tot el que podia. Ell diu: “Em sentia responsable davant de Jehovà, el meu déu, per eixes vides. Estic molt feliç d’haver ajudat a salvar eixes persones”.