Salta al contingut

Què ha ajudat a molts presos a transformar les seues vides?

Què ha ajudat a molts presos a transformar les seues vides?

A Espanya, els Testimonis de Jehovà visiten 68 presons i uns 600 presos estudien la Bíblia amb ells.

Un dels testimonis que fan estes visites és Miguel, qui va estar 12 anys entre reixes abans de ser testimoni de Jehovà. Ara torna a la presó cada setmana perquè vol ajudar els altres a transformar les seues vides, igual que el van ajudar a ell.

Durant els últims huit anys, Miguel ha estudiat la Bíblia amb molts convictes. Ell diu: «Estic content d’ajudar els presos de la meua antiga presó. Em fa feliç vore les ganes que tenen d’escapar del món de la delinqüència».

Quan Miguel tenia quatre anys, un conductor que anava begut atropellà son pare i el matà. Sa mare va haver de treballar molt dur per portar avant la família.

Miguel i el seu germà major començaren a salar-se les classes i a furtar en cases i cotxes. Amb 12 anys, Miguel ja cometia delictes menors, i als 15 guanyava molts diners amb el tràfic de drogues. A pesar d’això, per culpa de la seua addicció a l’heroïna i a la cocaïna havia de robar cada vegada més. A partir dels 16 anys, entrava i eixia de la presó constantment. Prompte es va convertir en un delinqüent habitual. Miguel diu: «Estava segur que algun dia em moriria a la presó o d’una sobredosi. Em sentia atrapat, com una mosca en una teranyina».

Però en 1994, un amic de Miguel va demanar a un testimoni de Jehovà que escriguera una carta a Miquel, qui estava en eixe moment empresonat. En aquella carta Miguel va aprendre que Déu té el propòsit de restaurar el Paradís a la Terra. L’autor de la carta animava Miguel a fer els canvis necessaris en la seua vida per poder disfrutar del compliment d’eixa promesa. Miguel conta: «Les seues paraules em van arribar al cor. A partir d’eixe dia tot va canviar per a mi, vaig decidir estudiar la Bíblia encara que sabia que no em seria gens fàcil».

Miguel pensava aixina perquè estava enganxat a les drogues i al tabac. Podia conseguir fàcilment eixes coses perquè el seu company de cel·la li n’oferia a diari. Miguel demanava forces a Déu constantment, en oració, per poder superar la seua addicció i finalment ho va conseguir.

Tres mesos més tard, Miguel començà a parlar del que havia deprés amb els altres presos. L’any següent, va quedar en llibertat i es va batejar com a testimoni de Jehovà. També tenia planejat casar-se però va sorgir un problema: un mes abans de la boda, una sentència el va obligar a complir una condemna de deu anys per delictes anteriors. No obstant, passats tres anys i mig, el soltaren per bon comportament i la boda es va poder celebrar. Miguel no ha tornat a cometre cap delicte.