Salta al contingut

S’ajuda els jóvens que patixen assetjament escolar

S’ajuda els jóvens que patixen assetjament escolar

Una associació benèfica ha atorgat recentment el Premi Diana a Hugo, un xiquet de 10 anys, que ha ajudat els estudiants de la seua escola a combatre l’assetjament escolar o bullying.

Hugo diu: “He guanyat este premi gràcies al vídeo Cómo defenderte sin dar un solo golpe. He aconseguit ajudar als altres pel que he deprés a este vídeo de jw.org”.

“És un problema que patixen, cada dia, xiquets de tot el món [...], però hi ha algunes coses que pots fer.” (Cita del vídeo Cómo defenderte sin dar un solo golpe.)

Hugo va ensenyar el vídeo Cómo defenderte als seus mestres primer. Impressionats, van prendre mesures per a que la pàgina web jw.org estiguera disponible a tots els estudiants. Ara, molts xiquets d’entre huit i deu anys, que van a l’escola d’Hugo, visiten regularment jw.org. Diuen que els ha ajudat molt, no sols per a afrontar problemes com el bullying, sinó també per a contestar preguntes com per exemple: Com puc fer bons amics?

Bones estratègies que beneficien els jóvens

En una altra escola britànica, Elijah, un xiquet de huit anys, també va patir assetjament. Ell i la seua família van vore el vídeo Cómo defenderte i van assajar tots junts què podria dir o fer quan estiguera sent assetjat. Això va donar a Elijah la confiança necessària per a fer front al problema. Més tard, durant la setmana contra el bullying, el director va mostrar el vídeo a tots els alumnes de l’escola.

Per descomptat, l’assetjament no és només un problema que passa a Anglaterra, passa per tot el món. Estos vídeos estan ajudant els jóvens siguen d’on siguen.

Als Estats Units, Ivie, una xiqueta de 10 anys, tenia por d’una companya que l’amenaçava. Després de vore el vídeo Cómo defenderte, Ivie es va sentir amb les forces necessàries per a plantar-li cara. També va parlar amb el seu mestre, qui va ser d’ajuda. La companya es va disculpar, i ara les dos s’entenen molt bé.

Els Testimonis de Jehovà estem molt preocupats pel benestar dels jóvens. Continuarem publicant consells pràctics per a ajudar-los amb els problemes que han d’enfrontar cada dia, com per exemple el bullying.