Salta al contingut

Ajuda pràctica i consol per als malalts

Ajuda pràctica i consol per als malalts

Els malalts greus poden patir ansietat fàcilment i, si necessiten ser hospitalitzats, el seu patiment emocional sovint augmenta. Per esta raó, una revista per a professionals de la salut deia: «Els estudis suggerixen que les necessitats emocionals i espirituals tenen un efecte profund en la salut dels pacients». a

En resposta a eixes necessitats, els testimonis de Jehovà proveïxen consol espiritual i ajuda pràctica als seus companys hospitalitzats. Els ancians de la zona prenen la iniciativa en visitar als malalts de la seua congregació. Però, ¿què passa quan un Testimoni rep tractament en un hospital lluny de sa casa? A les principals ciutats de tot el món, els testimonis de Jehovà han organitzat Grups de Visita a Pacients (o PVG per les seues sigles en anglés). Els ancians que pertanyen a eixos grups visiten regularment els hospitals per a ajudar els pacients Testimonis i les seues famílies que han vingut d’altres zones del país, o fins i tot d’altres països, per a rebre assistència mèdica. Per tot el món, més de 28.000 voluntaris formen part d’uns 1.900 PVG. b

Quina classe de consol espiritual donen els PVG?

William, membre d’un PVG, diu: «He pogut reconfortar alguns companys Testimonis i els seus familiars no Testimonis simplement estant allí per a parlar amb ells i escoltar-los. Els tranquiŀlitze dient-los que Jehovà sap pel que estan passant i es preocupa per ells. A més, els pacients i les seues famílies valoren que orem per ells».

Molts han expressat el seu apreci per l’ànim que han rebut dels PVG. A continuació, vorem alguns exemples dels Estats Units, on prop de 7.000 membres dels PVG visiten pacients.

  • Priscilla va dir: «Gràcies per visitar mon pare a l’hospital després de patir l’apoplexia. Les visites el van commoure! Estava aŀlucinat de vore que existira esta provisió. Crec que les vostres visites el van ajudar a recuperar-se més prompte».

  • Ophilia, la filla d’una pacient que va morir, li va dir al representant del PVG: «Les vostres visites significaven molt per a ma mare! Ella sabia que Jehovà vos enviava. Moltes gràcies pel vostre carinyo i ajuda».

  • Un pacient es trobava desconsolat i inquiet després d’enterar-se que li quedaven pocs dies de vida. James, el membre del PVG, va passar temps amb ell i el va reconfortar amb les paraules de la Bíblia que es troben a Filipencs 4:6, 7. James diu: «Quan el vaig visitar al dia següent, havia canviat per complet d’actitud. A pesar del diagnòstic, se sentia optimista per l’ajuda de Jehovà. En realitat, va ser ell qui em va animar a mi!».

Quina classe d’ajuda pràctica oferixen els PVG?

El marit de Pauline va morir en un hospital lluny de sa casa. Ella va escriure: «Moltíssimes gràcies per l’ajuda que ens vau donar durant el període més estressant que la nostra família ha afrontat. Tan sols saber que vindríeu a mitjanit a vore’ns, a pesar que havíeu d’anar a treballar al dia següent, era reconfortant. Gràcies per buscar-nos allotjament als 11 i per mantindre-vos en contacte durant tot el procés. Li done gràcies a Jehovà i a la seua organització per proveir-nos una ajuda i un consol com estos».

Nicki, Gayle i Robin van tindre un accident de cotxe a 300 quilòmetres de sa casa. Carlos, un membre del PVG, va rebre l’avís i es va trobar amb elles quan arribaren a l’hospital. Carlos diu: «Em vaig oferir a ajudar-les amb qualsevol cosa que necessitaren, i vaig acabar cuidant el gosset de Nicki per a que ella poguera entrar i rebre atenció mèdica». Curtis, un altre membre del PVG, va arribar després amb la seua dona. Es van quedar a l’hospital fins que arribaren els familiars de les pacients hores més tard. Un observador va dir: «Les tres se sentien reconfortades per l’interés que se’ls va mostrar. Però la germana de Nicki, Robin, qui no és testimoni de Jehovà, estava meravellada per tota l’ajuda que els membres del PVG els van brindar».

a “Addressing Patients’ Emotional and Spiritual Needs,” publicat a The Joint Commission Journal on Quality and Patient Safety, desembre de 2003, volum 29, núm. 12, pàgina 661.

b Tal com fan tots els ancians testimonis de Jehovà, els qui treballen als PVG també atenen les seues congregacions en qualitat de pastors espirituals, mestres i evangelitzadors. No cobren per cap d’estos servicis, però s’oferixen amb entusiasme i de bona gana (1 Pere 5:2).