Salta al contingut

La Atalaya: No hi ha cap revista amb una tirada igual

La Atalaya: No hi ha cap revista amb una tirada igual

La Atalaya és la revista de major tirada del món amb més de 42 milions de còpies per número. ¡Despertad! és la segona, amb 41 milions d’exemplars cada mes. Les dos són editades pels Testimonis de Jehovà i es distribuïxen a 236 països i territoris.

Què podem dir d’altres revistes? Segons The Association of Magazine Media, una associació per a persones majors de 50 anys publica la revista més venuda als Estats Units, amb una tirada de 22,4 milions d’exemplars. La revista alemanya ADAC Motorwelt distribuïx 14 milions d’exemplars. I la revista xinesa Gushi Hui (de històries i relats) té una tirada de 5,4 milions.

Què podem dir dels periòdics? El de major circulació és el diari japonés Yomiuri Shimbun, amb una tirada de més de 10 milions.

Les revistes dels Testimonis de Jehovà també són les més traduïdes. La Atalaya és traduïx en 190 idiomes, i ¡Despertad! en 80. Si les comparem amb una altra, Reader’s Digest (en castellà, Selecciones) es publica en 21 idiomes, i el seu contingut canvia segons el país.

A diferència de les revistes mencionades, La Atalaya i ¡Despertad! es financen per donacions voluntàries. No contenen anuncis publicitaris i no es venen.

La Atalaya s’ha editat sense interrupció des de 1879 i el seu propòsit ha sigut explicar el que ensenya la Bíblia, sobre tot el que diu sobre el Regne de Déu. Amb el propòsit de fer créixer la fe en Déu, ¡Despertad! analitza temes d’interés general, com per exemple, de ciència i natura. També ressalta el valor pràctic que la Bíblia té per a nosaltres.