Salta al contingut

La producció de bíblies al Japó

La producció de bíblies al Japó

Per a satisfer la demanda de bíblies de tapa dura i de luxe, els Testimonis de Jehovà han instal·lat un nou equip d’enquadernació a la seua impremta a Ebina (El Japó).

Al principi, estàvem preocupats pels talls elèctrics ocasionats pel terratrémol i el tsunami que van succeir al Japó l’11 de març del 2011.

Tot i això, es va aconseguir posar en marxa el projecte en setembre del 2011. En menys de tres mesos, les primeres còpies de la Traducción del Nuevo Mundo eixiren de la nova línia d’enquadernació.

Esta completa línia d’enquadernació automatitzada medix uns 400 metres de llarg. Les impressions que passen per la línia són enquadernades, se’ls posen les cobertes, es premsen, s’amuntonen i es col·loquen en caixes. Finalment, es tanquen i es posen en palets.

La cooperació dóna els seus fruits

Per a que un projecte tinga èxit ha d’haver una bona planificació i coordinació. Per exemple, s’havia d’embalar i repartir en caixes l’equip d’enquadernació. Després, carregar-lo en 34 contenidors per transportar-lo des d’Europa fins al Japó.

Llavors, deu membres de la sucursal dels Testimonis de Jehovà dels Estats Units van viatjar al Japó per col·laborar amb el projecte. Alguns es quedaren més de sis mesos ensenyant el funcionament i el manteniment de l’equip als treballadors.

La nova línia d’enquadernació va cridar l’atenció del sector de l’edició, impressió i enquadernació del Japó. El 19 de març del 2012, més de 100 persones d’estes industries van visitar les instal·lacions i es quedaren molt impressionades.

Abans d’anar-se’n, cadascú va rebre una còpia de la Traducción del Nuevo Mundo produïda a la nova línia.

La sucursal del Japó s’unix a les del Brasil i dels Estats Units en la producció mundial de bíblies de tapa dura per als Testimonis de Jehovà.

“El pròxim treball que faça serà molt difícil per a mi”

Els Testimonis i aquells treballadors d’empreses externes que col·laboraren en el projecte disfrutaren molt de treballar junts. Un treballador que no és testimoni va dir: “M’he sentit com si fóreu la meua família”.

L’últim dia del projecte, un altre treballador que no és testimoni va dir: “El pròxim treball que faça serà molt difícil per a mi perquè no serà tan bonico com el de la Watchtower!”.