Salta al contingut

Imprimim a nivell mundial per ajudar la gent a conéixer Déu

Imprimim a nivell mundial per ajudar la gent a conéixer Déu

Per tot el món, la gent llig les publicacions dels Testimonis de Jehovà. Com tu ara mateix, milions ho fan en format electrònic. No obstant, és possible que la dimensió de la nostra obra d’impressió et sorprenga. Al 2013, els Testimonis vam editar publicacions en uns 700 idiomes i les distribuírem per 239 països i territoris.

Abans de 1920, empreses privades s’encarregaven de la impressió de les nostres publicacions. Però en eixe any, vam començar a imprimir algunes de les nostres revistes i fulletons en un edifici xicotet que llogarem a Brooklyn (Nova York). A diferència d’aquells principis humils, ara operem des de 15 impremtes ubicades en Àfrica, Àsia, Austràlia, Europa, Amèrica del Nord i del Sud.

El llibre més important

El llibre més important que imprimim és, per descomptat, la Bíblia. La primera Bíblia completa que va eixir de les nostres impremtes l’any 1942 va ser la Versió del Rei Jaume en anglés. Però, des de 1961, els Testimonis de Jehovà hem traduït i publicat la Traducción del Nuevo Mundo de las Santas Escrituras completa i en un volum. Al 2013, el total de còpies va superar els 184 milions en 121 idiomes.

Les xifres de producció no ho conten tot. A més d’això, la Traducción del Nuevo Mundo té una qualitat excel·lent. El paper que es gasta no conté àcid i, per tant, les fulles no es fan grogues i estan ben subjectes. El resultat és una Bíblia amb una durabilitat que suporta l’ús diari.

Altres publicacions

També imprimim publicacions per ajudar les persones a entendre la Bíblia. Estes són algunes de les dades del 2013:

  • La Talaia, la nostra revista per excel·lència, s’imprimix en més de 210 idiomes i és la revista més distribuïda de tot el món. Cada exemplar de 16 pàgines té una tirada d’uns 45.000.000.

  • ¡Despertad! és la revista que sol acompanyar La Talaia. És la segona revista amb més distribució i s’imprimix en 99 idiomes. Cada número té una tirada d’uns 44.000.000.

  • Què diu realment la Bíblia? és un llibre de 224 pàgines enquadernat en rústica que s’ha dissenyat perquè el lector puga entendre les ensenyances bàsiques de la Bíblia. Des del 2005, s’han imprés més de 214 milions de còpies en més de 240 idiomes.

  • Escolta Déu és un fullet de 32 pàgines que s’ha preparat per ajudar aquells que no poden llegir bé. Transmet les veritats bíbliques per mitjà de il·lustracions boniques i frases senzilles. S’han imprés més de 42 milions de còpies en més de 400 idiomes.

A més d’estes publicacions, els Testimonis de Jehovà imprimim una gran varietat de llibres, fullets i tractats que ajuden els estudiants de la Bíblia a trobar les respostes a les seues preguntes, a afrontar els problemes de la vida i a aconseguir famílies felices. Les impremtes dels Testimonis de Jehovà van produir més de 1.300 milions de revistes i 80 milions de llibres i bíblies al 2012.

Les impremtes dels Testimonis de Jehovà van produir més de 1.300 milions de revistes i 80 milions de llibres i bíblies al 2012

Els visitants que vénen a les nostres impremtes a sovint es meravellen al vore la gent tan treballadora que produïx les publicacions. Tots estos hòmens i dones donen del seu temps i energies. Quan arriben a Betel, que significa «Casa de Déu», la majoria no tenen experiència en el món de les impremtes. Tot i això, amb un programa intern de capacitació i un bon ambient de treball s’aconseguixen molts bons resultats. Per exemple, és comú vore a jóvens de vint-i-pocs anys treballant a les impremtes d’alta-velocitat que produïxen revistes de 16 pàgines a una velocitat de 200.000 còpies per hora.

Com ho fem per cobrir tots els gastos?

L’obra mundial que fem els Testimonis de Jehovà es du a terme per mitjà de donacions voluntàries. A l’agost de 1879 la revista Zion’s Watch Tower (La Talaia de Sió), que ara s’anomena La Atalaya, va dir: «Creem que JEHOVÀ està darrere de Zion’s Watch Tower i mentre siga així, mai mendicarem ni demanarem el suport dels hòmens». A dia de hui pensem de la mateixa manera.

Per què gastem tants diners, temps i energies per fer tot este treball? El nostre desig és que tots aquells que lligen una de les milions de bíblies i publicacions impreses o en línia, ho tinguen més fàcil per acostar-se a Déu.